Светът е изправен пред пандемии, които ще бъдат много по-лоши

...
Светът е изправен пред пандемии, които ще бъдат много по-лоши
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Коронавирусът е цвете на фона на идващите пандемии

Светът е изправен пред пандемии, които ще бъдат доста по-лоши от ковид. Това сподели създателят на Microsoft Бил Гейтс, който прикани държавните управления да се приготвят и да заделят милиарди за битка със идната световна зараза, написа Financial Times.

Омикрон и Делта са най-заразните вируси, съществували в миналото, счита Гейтс, само че светът ще се сблъска с по-смъртоносни и тежки инфекции в бъдеще.

Милиардерът се оплака от " странните " цели в света. Филантропите и богатите държавни управления би трябвало да се оправят с дефицита и сложния достъп до ваксини против Ковид в света, счита милиардерът. Коалицията за нововъведения за подготвеност към епидемии получи подаяние от 300 милиона $ от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и основания в Обединеното кралство Wellcome Trust. Коалицията взе участие във образуването на програмата Covax, която оказва помощ за доставки на ваксини за страни с ниски и междинни приходи.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Смъртността от ковид и общите равнища на заразяване може...

Наскоро Гейтс предвижда, че доникъде на 2022 година пандемията на ковид може да е завършила в международен мащаб. Дотогава броят на смъртните случаи и общата заболеваемост ще доближат равнищата на сезонния грип, сподели създателят на Microsoft, съобщи БГНЕС.

Гейтс предвижда, че с цел да може човечеството да се оправя с бъдещи пандемии, би трябвало да може да основава ваксини за тях в границите на 100 дни.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР