„Свеждането на проблема „защо протестните партии отхвърлиха правителството на ИТН“

...
„Свеждането на проблема „защо протестните партии отхвърлиха правителството на ИТН“
Коментари Харесай

Заваляха коментарите след пресконференцията на „Има такъв народ“ и Николай Василев

„ Свеждането на казуса „ за какво протестните партии отхвърлиха държавното управление на Има Такъв Народ “ до „ тъй като не харесват Ники Василев “, води непосредствено до отменяне и на идващото...
Нито за секунда не позволявам, че Тошко Йорданов и Филип Станев не схващат това. Но не престават да го повтарят, както и да им задават въпроса ще разискват ли авансово кабинет и стратегия с тези, които сякаш чакат да го поддържат.
За положително или за неприятно, отиваме на нови парламентарни избори скоро.
За мен е за положително “, написа в профила си във Facebook Весислава Танчева.

„ МЪЧИТЕЛНО ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА Има Такъв Народ И НВ
Мъчително ми е да го кажа, само че конференцията на Има Такъв Народ и Николай Василев е мъчителна – и за слушане, и за гледане.Тя стартира като адвокатска защита на Тошко Йорданов в отбрана на Николай Василев, върху който се била изляла „ неповторима мръсотия “, прерасна в автозащита на неслучилия се министър председател и продължи като борба сред публицистите и двамата сценаристи.Николай Василев се държа като жених, който, като не е бил утвърден и харесан от родата и селото, споделя какъв брой е добър и какъв брой огромна е загубата, че не е станала сватбата. Акцентът беше какъв брой десен жених е той, а разказът му за несъстоялата се брачна нощ с Властта прерасна в римейк на предизборна среща на Национална движение „Симеон Втори" с гласоподаватели.
Всички си спомняме какъв брой повратлив, отскоклив и шътърен беше по времето на Национална движение „Симеон Втори" и Коалицията тройка.
Учудващо е, че Николай Василев доста, но доста подлага на критика служебното държавно управление, а съвсем по никакъв начин – държавното управление на Бойко Борисов.
Тези приказки, тези негови стрели се подеха и от Тошко Йорданов, който описа детайлности за срещите с тримата канени министри от служебното държавно управление, и едно към едно ги упрекна в недискретност и престореност.
Самата „ конференция “ мощно припомня приказката „ впрягат каруцата пред коня “. Сега приказката звучи по този начин: Спуска Министерския съвет преди конференцията.
И каквото и да се приказва, когато нещо е наобратно, то си е наобратно.
Продължава да е стряскаща несъответстващата на моменти лексика на Тошко Йорданов. Неговите жестове и визия, в случай че щете, припомнят доста и разнообразни неща, само че не и тези на кандидат-политик.
Филип Станев се пробва да интимничи с публицистите и смекчава тона, само че единствено толкоз. И което е в действителност неприятно – нито дума на разкайване, на опрощение, че случката с оповестеното изведнъж проектоправителство е неточност, суетност, его и нелепост.
Това не може да бъде казано тъкмо по този начин, само че нямаше да е неприятно най-малко да се намекне.
И, несъмнено, с цел да е цялостна кашата, рецензиите към партиите на митинга не престават с цялостна пара. Виновни са всички останали, единствено Има Такъв Народ – не.
За правосъдната промяна се загатва надменно, отмества се настрана и излиза наяве, че огромното приказване през днешния ден е единствено поради това, че Има Такъв Народ не ще да приказва с никой различен. Не ще или не може.
Сега желая да опиша нещо тъжно.
Преди доста години в моето село измежду зима, в дълбокия сняг, един пишман веселяк – чичо Дачо, навлякъл наобратно овчи кожух, навил си към главата огромен шал, боядисал си бузите с въглен и подгонил едно дете в здрача. Сигурно е желал да се майтапи, да се показа за огромна работа и чучело, само че детето по този начин се стреснало, че като стигнало в къщата си, легнало на легло и едвам не умряло.
Положението в този момент почти е същото - някой се прави на огромна работа, на Бог, само че да не стане по този начин, че детето (демокрацията) да се уплаши и да легне примряло на легло. Или да избяга в друго село и в други земи.
Пресконференцията може да продължи с години, само че тя за мен приключи. “

Фейсбук, Николай Милчев

„ Не мога да скрия, че намирам държанието на господата Филип Станев и Тошко Йорданов на тази конференция като недопустимо.
Нямаш право да обиждаш публицист. Който и да е той, от която и медия да идва. Точка.
Ако приказваш за смяна, не приказваш като на квартална седянка: не приказваш на " ти ", не приказваш на малко име и не употребяваш подигравка. Изключително несвоевременно е.
Винаги съм бил последовател на йерархията в медиите и в това първи въпроси да задават " Българска национална телевизия ", " Българско национално радио " и " Българска телеграфна организация ". След което идват въпросите на националните електронни медии, а по-късно - на всички останали. Тогава конференцията ти не получава " удари " от въпроси с кафяв нюанс още в самото начало.
Нямам никаква концепция кого ще предложат за министър-председател " ИТН ", само че съм сигурен, че би трябвало да имат пресаташе. “

Фейсбук, Мартин Димитров

„ Да даваш гласност на неосъществените си фантазии, това е присъщо на децата, девойките и юношите в пубертетна възраст. Но да оповестяваш за какво не си станал министър председател, откакто си преспал няколко нощи с тази фантазия, а си на възраст на десетилетия отдалечена от пубертета - това е смешно и несериозно. Аз бих могъл да ви опиша детската си фантазия да стана космонавт, тъй като тематиката през днешния ден е настояща и бих го направил по доста по-интересен и занимателен метод, в сравнение с Николайчо Василев ви споделя мераците си да бъде министър председател и какво би направил, в случай че беше определен и назначен за министър председател. “

Fcaebook, Любо Кольовски

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР