Свързаният с аферата Осемте джуджета“ Кристиян Христов е освободен. Той

...
Свързаният с аферата Осемте джуджета“ Кристиян Христов е освободен. Той
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода човека на Пепи Еврото, арестуван пред БТА

Свързаният с аферата „ Осемте джуджета “ Кристиян Христов е освободен. Той бе арестуван след заповед на Софийската районна прокуратура. След няколкочасов разпит мъжът, който е формалният притежател на асансьорните фабрики „ Изамет “, е бил пуснат, оповестява „ 24 часа “.

Христов беше арестуван на 31 май, малко преди да даде конференция в Българска телеграфна агенция. Бе се заканил да разкрие детайлности по аферата. Още тогава вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че той е задържан по разпореждане на Софийската районна прокуратура.

Демерджиев на няколко пъти разгласи, че на прокурорското разпореждане е пишело, че задържането е трябвало да се случи „ неотложно “ и че Министерство на вътрешните работи е оказвало единствено логистична помощ.

Часове преди задържането на Кристиян Христов, той показа какви са били връзките му с Любена, някогашната брачна половинка на Петьо Петров. Каза, че таман е приказвал по случая с Министерство на вътрешните работи и описа, че познава Любена, откогато бил вербуван да взе участие в „ платени контрапротести ”.

„ Няколко митинга, в това число и в митинга пред Висш съдебен съвет против агнешките главички – това са митинги в които съм взел участие, проведени от Любена Петрова против възнаграждение. Парите, за които аз участвах за митингите, бяха сред 100-150 лева за всеки ”, сподели Кристиян Христов пред bTV малко преди ареста.

Христов твърди, че проработил с Любена първо от лековерие, а след това под закани. Изпълнявал разнообразни задания по насила, защото твърдели, че ще съсипят живота му.

„ Да фотографирам най-различни хора по заведения – магистрати, политици и чиновници на Министерство на вътрешните работи, фотографирам ги в срещи, в които не би трябвало да са. Любена постоянно стартира да се вижда с едно лице, което на по-късен стадий стана разпознаваемо, а точно Иван Гешев “, сподели Христов.

Мъжът описа още, че провел побой над юноша и палеж на завод покрай София още веднъж под непознати нареждания. Твърди, че приказва в този момент от боязън за живота си.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР