Свързаните с Covid-19 отсъствия на персонал на болниците в Англия

...
Свързаните с Covid-19 отсъствия на персонал на болниците в Англия
Коментари Харесай

Криза за персонал в английските болници

Свързаните с Covid-19 отсъствия на личен състав на лечебните заведения в Англия са се утроили от началото на декември, демонстрират публични данни. Армията бе изпратена на помощ на най-сериозно засегнатите от рецесията лечебни заведения в Лондон.

Средно към 35 600 отсъствия на ден на здравен личен състав са регистрирани в седмицата до 2 януари. Те са били към 12 000 в седмицата до 5 декември. Случаите на отсъствия се усилват най-бързо в Северна Англия, само че рецесията е изключително остра в Лондон. Това наложи и изпращането на помощ от армията. 200 души боен личен състав – 40 военни лекари и 160 общи служащи – към този момент дежурят в лечебни заведения на националното опазване на здравето в столицата.

Говорител на държавното управление съобщи, че военните са помагали и преди в изискванията на пандемията и още веднъж ще оказват помощ. Министърът, отговарящ за дребния бизнес, Пол Скъли съобщи тази заран, че държавното управление и персонално примиерът Борис Джонсън не считат, че са нужни спомагателни ограничавания.

Днес бяха изнесени седмичните данни за заразяване с Covid-19 през последната седмица на 2021 година. Общият брой е над 3,7 милиона британци. Разбивката демонстрира, че един на всеки 15 е дал позитивна проба в Англия. Същият индикатор за останалите елементи на Обединеното кралство е следният: в Уелс – 1 на всеки 20, в Северан Ирландия - 1 на всеки 25, и в Шотландия – 1 на всеки 20.

Междувременно постъпиха недоволства от някои шефове на учебни заведения, че заради условието класните стаи да се проветряват и заради много студеното време в някои елементи на страната при отворените прозорци, макар че са добре облечени, учениците се усещат като в Сибир.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР