Свързан с Кремъл военен кореспондент окачествява срещата Путин-Пригожин като опит

...
Свързан с Кремъл военен кореспондент окачествява срещата Путин-Пригожин като опит
Коментари Харесай

Военен блогър: Путин сменя Пригожин

Свързан с Кремъл боен сътрудник окачествява срещата Путин-Пригожин като опит на Кремъл  " внимателно " да размени Пригожин и да преструктурира " Вагнер ".

Това се споделя в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за обстановката в Украйна.

Военният блогър твърди, че Кремъл е доста подвластен от структурите на Пригожин в рамките на " Вагнер " и че тяхното разрушение би нанесло съществени вреди на ЧВК " Вагнер ", потвърждавайки предходната оценка на ISW, че Кремъл последователно се пробва да отдели ЧВК " Вагнер " от Пригожин.

ISW също по този начин по-рано оцени, че Кремъл разчита на нередовни въоръжени формирования и техните настойници, с цел да разпореди на външни реализатори набирането на резервисти и напъните за краудфъндинг, което може да е една от многото форми на структурна взаимозависимост на Кремъл от ЧВК " Вагнер ", ръководена от Пригожин.

Военният блогър отбелязва, че срещата е имала за цел да затвори всички въпроси, които не са били разисквани по време на договарянията сред президента на Беларус Александър Лукашенко и шефа на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников, които осигуриха гаранции за сигурността на Пригожин.

Военният блогър отбелязва, че някои от тези въпроси включват ориста на ЧВК " Вагнер ", както и бизнеса и персоналните каузи на Пригожин. Блогърът добави, че Пригожин към момента има право да ръководи бизнеса си и да не му бъдат повдигани обвинявания в Русия, само че е изгубил достъп до медийните си компании и е изправен пред клеветническа акция в държавните медии, както прави оценка и ISW.

Кремъл и западните разследващи служби оповестяват, че съветският президент Владимир Путин се е срещнал с финансиста на групата " Вагнер " Евгений Пригожин на 29 юни (и/или на 1 юли) след въоръжения протест на " Вагнер " на 24 юни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Путин се е срещнал с Пригожин и всички командири на " Вагнер " (общо 35 души) на тричасова среща в Кремъл. Песков твърди, че Путин е дал оценка на дейностите на " Вагнер " по време на " специфичната военна интервенция ", изказал е оценката си за въоръженото въстание и е изслушал обясненията на командирите.

Съобщава се също, че Путин е предложил на командирите на " Вагнер "   " благоприятни условия за по-нататъшна работа ", а командирите на " Вагнер " са уверили Путин, че са правилни поддръжници и бойци на страната и Путин. Песков отхвърли да отговори на въпроса дали на срещата са участвали чиновници на съветското МО.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР