Сварените картофи ще бъдат по-вкусни, ако при варенето добавите във

...
Сварените картофи ще бъдат по-вкусни, ако при варенето добавите във
Коментари Харесай

Съвети за приготвяне на цвекло и картофи

Сварените картофи ще бъдат по-вкусни, в случай че при варенето добавите във водата три скилидки чесън, два дафинови листа и няколко стръка копър.

Когато пържите крокети от картофи, пускайте ги във врящо олио, другояче ще се напукат. Не оставяйте обелени картофи дълго време във вода, тъй като във водата картофите губят нишестето и витамините си.

Най-големи са загубите на нишесте и витамини, в случай че оставите във водата нарязани картофи. Ценна добавка към зеленчуците е прясното мляко.

Съчетанието от прясно мляко и зеленчуци оказва помощ за приемането на скъпа примес от аминокиселини. Зелените маслини, маринованите гъби и пресните зеленчуци не би трябвало да се варят дълго време, тъй като от това стават твърди.

Те се варят не повече от 10 минути. Когато задушавате зеле, прибавете в него малко оцет или лимонтузу, с цел да не стане прекомерно меко.

 Картофи

За да не изгори лукът, който би трябвало да запържите за ядене, преди пърженето напълно леко го оваляйте в брашно. Така ще придобие и по-красив цвят.

За да сварите аленото цвекло бързо, обелете го, нарежете го на кубчета и го залейте с гореща вода, която напълно леко да го покрие. Варете с компактно затворен похлупак, като понякога го разбърквате и добавяте малко вода.

Добавете във водата една чаена лъжичка оцет за по-наситен цвят и разбъркайте. При подготвяне на ястия от алено цвекло използвайте подправки, тъй като другояче ястието ще е безвкусно.

От пресните листа на аленото цвекло можете да приготвите гореща чорба, а от пресните листа на репичките – вкусна зеленчукова чорба.

Никога не варете цвекло в солена вода, тъй като ще изгуби питателните си качества. В края на варенето прибавете една бучка захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР