Суверенните активи на Русия в нашите юрисдикции ще останат блокирани,

...
Суверенните активи на Русия в нашите юрисдикции ще останат блокирани,
Коментари Харесай

Г-7 блокира руските активи до края на войната в Украйна

" Суверенните активи на Русия в нашите юрисдикции ще останат блокирани , до момента в който не бъде позволен спорът, обвързван с нарушаването на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна от страна на Русия ", споделиха външните министри на Г-7 в взаимно изказване след срещата им в Япония, представено от Би Би Си.

" Всяко споразумяване на спора би трябвало да подсигурява, че Русия ще заплати за вредите, които е предизвикала ", се споделя в документа.

Страните от Г-7 възнамеряват в допълнение стягане на глобите против Русия и спазване на тяхното използване. Освен това те имат намерение да координират напъните за попречване на доставките на оръжия за Русия от трети страни и да подхващат дейности против тези, които финансират съветската експанзия.

Малко след съветското навлизане в Украйна, Съединени американски щати, Англия, страните от Европейски Съюз и други страни замразиха валутните запаси на Русия. Руският министър на финансите Антон Силуанов пресмята, че глобите са лишили Москва от достъп до съвсем 300 милиарда $, съвсем половината от нейните златни и валутни запаси.
 Швейцария се оправдава поради незамразени съветски активи
Швейцария се оправдава поради незамразени съветски активи

Берн изключва конфискацията на законно добити средства

, че активите на Банката на Русия, замразени в Европейски Съюз, ще би трябвало да бъдат върнати на Русия след края на спора в Украйна, Това заяви организация ТАСС, базирайки се на вестник Die Welt.

Активите на Банката на Русия не могат просто да бъдат трансферирани към Украйна, настояват специалисти от Европейска комисия. Има политическа воля, само че правните бариери са високи. Европейската комисия стига до отрезвяващото умозаключение, че замразените активи не могат да бъдат пипани, защото в миналото, когато войната свърши, те ще би трябвало да бъдат върнати на Русия, осведоми вестникът.
 Европейски Съюз търси метод да употребява замразените запаси на Руската централна банка
Европейски Съюз търси метод да употребява замразените запаси на Руската централна банка

Размерът на замразените запаси е към 300 милиарда долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР