Суверенна и независима Украйна ще съществува много по-дълго, отколкото Владимир

...
Суверенна и независима Украйна ще съществува много по-дълго, отколкото Владимир
Коментари Харесай

Блинкън: Независима Украйна ще я има и след Путин

Суверенна и самостоятелна Украйна ще съществува доста по-дълго, в сравнение с Владимир Путин е на сцената. Заявката е на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, оповестява Си Ен Ен.

" Основното е следното. Не знаем по какъв начин ще се развие останалата част от тази война, само че знаем, че суверенна самостоятелна Украйна ще съществува доста по-дълго, в сравнение с Владимир Путин е на сцената ", сподели Блинкън. Той твърди, че " нашата поддръжка за Украйна отсега нататък ще продължи ", до момента в който не забележим финален триумф.

Изявлението си държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън прави на неразкрито място наоколо до полско-украинската граница дружно с министъра на защитата Лойд Остин, след визитата си в Киев. Срещата им с украинския президент Володимир Зеленски и неговия върховен екип е траяла близо три часа.

Блинкън осведоми, че фокусът на визитата им и диалозите е бил на практика и в работен порядък.

" Искахме да се съсредоточим върху работата, която би трябвало да се свърши, като разгледаме проекта за деяние, който имаме, и по какъв начин да продължим напред по разнообразни посоки ", уточни Блинкън без да разкрива съответна информация.

Запитан от кореспондент какво са видели по пътя си към столицата, Блинкън сподели, че са пътували с трен от югозападна Полша до Киев и са видели въпреки и не доста, задоволително от прозореца на влака. Американският първи посланик сподели, че " не е имало доста благоприятни условия да се беседва с елементарни украинци. " Със сигурност видяхме хора по улиците на Киев - доказателство за това, че борбата за Киев е извоювана ", сподели Блинкън, само че добавя, че това е в ослепителен контрастност с това, което се случва в други елементи на Украйна - " там съветската грубост прави ужасяващи неща всеки ден ".

Антъни Блинкън удостоверява, че Съединени американски щати ще назначат нов дипломат в Украйна откакто постът е свободен от май 2019 година, а американските дипломати стартират да се връщат от другата седмица в Киев и стартира процеса на разглеждане по какъв начин да се отвори още веднъж посолството в Киев. Това ще стане в границите на няколко седмици.

Оценката на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е, че потребностите на Украйна се трансформират с развиването на характера на войната и сега те се нуждаят от оръжие с огромен обхват.

" Така че (украинците) се нуждаят от огън с огромен обхват. Чували сте ги да показват потребност от танкове. И ние вършим всичко допустимо, с цел да им осигурим такива типове поддръжка, артилерия и муниции, които ще бъдат ефикасни на този стадий от битката ", съобщи Остин пред кореспонденти по време на конференция на неразкрито място покрай полско-украинската граница след диалозите на високо ниво в понеделник.

Според Остин има индикации и че доста страни имат подготвеност и ще дават спомагателни муниции на Украйна, а Съединени американски щати са в подготвеност да продължат поддръжката

Съединени американски щати имат вяра, че Украйна може да завоюва войната против Русия с вярното съоръжение и вярната поддръжка, съобщи министърът на защитата Лойд Остин и добавя, че първата стъпка към успеха е да вярваш, че можеш да победиш. " По отношение на способността им да победят - първата стъпка към успеха е да вярваш, че можеш да победиш. И по този начин, те имат вяра, че можем да спечелим. Ние имаме вяра, че ние - те - можем да спечелим, в случай че разполагат с подобаващото съоръжение, с подобаващата поддръжка, и ще създадем всичко допустимо и ще продължим да вършим всичко допустимо ", сподели Остин пред кореспонденти.
ТЕМА преди 18 минути 220 преди 42 минути 932 преди 1 час 1189
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР