Сутринта в събота облачността временно ще се разкъса и намалее,

...
Сутринта в събота облачността временно ще се разкъса и намалее,
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в Северна България

Сутринта в събота облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан и през страната ще минава леден атмосферен фронт.

На доста места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици, съобщи кореспондент на БГНЕС. По-значителни и на повече места ще са явленията в северната половина от страната. Там е разгласен жълт код за гръмотевични стихии и превалявания в 7 области – Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска и Великотърновска. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици, по-значителни в южните региони на региона. Има условия за градушки. Количествата на преваляванията ще са към 20-35 mm.

Температурите ще останат съвсем без смяна, оптималните ще са от 27° - 29° в Северозападна България до 32°-34° в югоизточните региони, само че към вечерта вятърът ще се усили и ще стартира да нахлува относително студен въздух.

В неделя към момента има валежи на доста места, температурите ще са сред 24 и 29 градуса. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР