Сушените сливи са много важни за вашето здраве Ако откриете,

...
Сушените сливи са много важни за вашето здраве Ако откриете,
Коментари Харесай

Сушените сливи са много важни за здравето на костите

Сушените сливи са доста значими за вашето здраве

Ако откриете, че на масата на баба ви постоянно има паница със сливи, това не е инцидентно. Пълни с хранителни субстанции, които защищават костите и усъвършенстват цялостното здраве, сливите са може би едни от най-важните плодове за здравето ви. Въпреки че съдържат несъмнено количество захар, сушените сливи съдържат фибри, които понижават усвояването на кръвната захар.

С други думи, не е нужно да се притеснявате дали този сушен плод ще увеличи кръвната ви захар, защото фибрите в сливите са виновни за това. Фибрите също оказват помощ при запек и други нарушавания в храносмилателната система като хемороиди – постоянно срещан проблем при възрастните хора.

Сливите усилват количеството на потребните бактерии в червата, което може да докара до загубата на тегло и е потвърдено, че те засищат доста бързо. Половин чаша сушени сливи съдържа 6 грама фибри, което е задоволително количество от това значимо хранително вещество. Сливите съдържат и други хранителни субстанции като калий (който контролира храносмилането и кръвното налягане), витамин А, витамин К и витамин В6, както и ниацин и желязо.

Когато става въпрос за здравето на костите и мускулите ви, сушените сливи са чудесна хранителна добавка, защото съдържат бор, минерал, нужен за построяването на костите и мускулите. Едно изследване откри, че потреблението на сливи предотвратява загубата на костна маса при дамите в менопауза, положение, предшествано от остеопороза, а интервюираните консумирали единствено по шест сливи дневно.

Вижте още: Препоръките на фън шуй за пространството под леглото

Благодарение на изобилието на желязо, сливите също са превъзходен съдружник за хубостта. Недостигът на желязо, което е доста постоянно срещан проблем при възрастните дами, предизвиква окислително увреждане на кожата, което води до появяването на повече бръчки и стареене на кожата. Същият е казусът и с косопада. Необходимо е да ядете единствено по 5 сливи всеки ден и ще забележите резултати доста бързо.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР