Сурово, по-сурово, наказанието на Кубрат Пулев... Спортната комисия на щата

...
Сурово, по-сурово, наказанието на Кубрат Пулев... Спортната комисия на щата
Коментари Харесай

Две положителни допинг проби = една целувка

Сурово, по-сурово, наказването на Кубрат Пулев ... Спортната комисия на щата Калифорния се произнесе и наложи тежка глоба на българския боксьор за целувката, която той насочи на американската журналистка Дженифър Равало след успеха над Богдан Дину в Коста Меса. Пулев загуби спортните си права на територията на Съединени американски щати за идващите 6 месеца, ще би трябвало да заплати и санкция.

Решението на 7-членната комисия шокира щаба на Кубрат. Преглед на архивите демонстрира, че целувката на българина е равна на две позитивни допинг проби, както и на мятане на стол и закани към рефер .
Боксовият лиценз в Съединени американски щати - против 10 $ и пръстови отпечатъци Дори да загуби статута си, Кубрат Пулев може да кандидатства всяка година в друг щат
2018 година

Пресен случай на изгубен лиценз от водещ боксьор. През април 2018 година Спортната комисия на щата Невада гласоподава с цялостно единогласие да наложи наказване в размер на шест месеца на мексиканската суперзвезда Саул " Канело " Алварес поради двете позитивни допинг проби за неразрешеното вещество кленбутерол, които той даде два месеца по-рано. Очакваше се Алварес да бъде осъден за година, само че комисията му наложи по-лека глоба, защото мексиканецът указа цялостно подпомагане по време на следствието.

Той призна за използването на кленбутерол, само че отхвърли тя да е умишлена. Оправда се, че веществото попаднало в организма му след банкет на нечисто месо - постоянно срещано в Мексико. Отнетият лиценз обаче не скапе изключително проектите на Алварес, който просто пренасрочи дуела си с казахстанеца Генади Головкин за 15 септември.

2011 година

Още едно шестмесечно наказване. На 3 ноември 2001 година Заб Джуда се изправя против Костя Дзю в спор за званието безспорен първенец на леката-полусредна категория. Джуда обаче отнася няколко тежки крошета и реферът Джей Нейди приключва мача. Загубилият е меко казано несъгласен с решението. Джуда обезумява и хвърля стол към центъра на кръга, след което търси разпра със съдията - слага ръкавица до брадата му и сипе закани.

Впоследствие той е санкциониран със 75 хиляди $ от Спортната комисия в Невада, която отнеме лиценза му за 6 месеца .



2009 година

Спортната комисия на щата Калифорния лишава за година лиценза на някогашния международен първенец в полусредна категория Антонио Маргарито. Причината - преди дуел против Шейн Моузли прахът от бинта на ръцете му съдържал сяра и калий. Елементите за направа на гипс се втвърдявали при разбъркване с потта.

Има подозрения, че Маргарито се е " подготвил " по същия метод и за борбата си с Мигел Кото, която печели с механически нокаут в 11-ия рунд.

Още през 2010 година обаче Маргарито получава лиценз за Тексас, където се изправя против Мани Пакиао.



1998 година

Най-известният случай с лишаване на боксов лиценз. Преди повече от две десетилетия Спортната комисия в Невада стопира спортните права на Майк Тайсън за наказване, че отхапа ухото на Ивендър Холифийлд по време на мача им за международната купа на 28 юни 1997 година Легендата губи и 3 милиона $ от наградата си, която възлиза на 30.

15 месеца по-късно Тайсън си връща лиценза, само че с помощта на две други спортни величия. Звездата на баскетболния " Лос Анджелис Лейкърс " Меджик Джонсън и самият Мохамед Али поддържат Железния Майк и се явяват като негови бранители. Петчленната комисия изпада в невъзможност и единствено един от заседателите гласоподава против спортните герои на Съединени американски щати. 4:1 и Тайсън е оправдан.



Наказанието, което изтърпява обаче, е единствено 2,5 пъти по-дълго от това на Кубрат Пулев.

Отнетият лиценз съставлява извънредно тежък удар върху кариерата на Кобрата, който неотдавна се концентрира напълно върху американския пазар и подписа контракт с локалната промоутърската компания " Топ Ранк ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР