Супите ги разделяме на зеленчукови, месни и рибни. В повечето

...
Супите ги разделяме на зеленчукови, месни и рибни. В повечето
Коментари Харесай

Кога каква супа да си приготвим

Супите ги разделяме на зеленчукови, месни и рибни. В множеството случай подготвяме тип чорба съгласно сезона.

Най-популярните типове супи са чорба топчета, пилешка чорба, фасул супа, леща супа, шкембе супа, таратор, рибена супа и доста други.

Студената чорба, или по-точно таратора, я подготвяме през лятото от кисело мляко, краставица, копър, счукани орехи и подправки.

На празничната софра за Бъдни вечер си подготвяме рецепта за фасул супа. Тя включва боб, морков, домат, чушка, лук и подправки.

Често си подготвяме шкембе супа като средство а лекуване на махмурлук. Приготвяме го от добре сварено и нарязано на ситно шкембе, без значение дали е телешко или свинско.

 Шкембе супа

Курбан чорбата вършим при честването на персонални празници, а може и публични. Приготвят я постоянно в огромен котел от агнешко месо, агнешки дреболии, кромид лук, сладки и люти чушки, моркови, домати, яйца, ориз, магданоз, джоджен, черен пипер, червен пипер, сол и др.

Много вкусна, лека, само че засищаща е пилешката чорба със застройка, която е подобаваща дните, когато се борим с настинката и желаеме нещо мощно, вкусно и топло. Тя се подготвя от пилешко месо, доста зеленчуци, картофи, подправки.

Когато желаеме да хапнем по-здравословно, или да понижим калориите, е подобаваща студената крем чорба от карфиол.

Тази чорба от карфиол може да бъде предястие, а също и като начало на менюто. Приготвя се, като си сварим карфиола на пара, с цел да резервира повече от потребните си свойства. След това го слагаме в нутрибулета като прибавяме чесън, копър, кисело мляко и сол. Разбиваме и имаме подготвена крем чорба.

 Зелена чорба

През пролетта си подготвяме пролетна чорба съгласно сезона отново. Това може да е чорба от лапад, коприва, киселец, спанак. Този тип супи носят доста пролетно въодушевление, и са доста богати на витамини.

Супите се готвят като съществена храна при боледуване, тъй като съдържат витамини, и потребни субстанции, които възвръщат баланс на организма, по тази причина всеки избира вкусна чорба съгласно потребностите си. И съгласно това дали избира чорба с месо или вегетарианска кухня. Каквото и да предпочетете, щом ястието е домашно и направено с обич, ще се хареса от всички.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР