Супербогаташи от Русия, Китай и Саудитска Арабия си осигуряват неограничен

...
Супербогаташи от Русия, Китай и Саудитска Арабия си осигуряват неограничен
Коментари Харесай

Богаташи от Изтока стават европейци със златни паспорти от Малта

Супербогаташи от Русия, Китай и Саудитска Арабия си обезпечават безграничен достъп до Европейски Съюз посредством малтийски паспорти. Пробив в схемата за така наречен " златни паспорти " им разрешава да се снабдят с такива документи след едвам 3-седмичен престой в Малта.

Изтекли документи от Henley & Partners, компанията считана за основател на така наречен " обмисляне на световно поданство " и профилирана в паспортни услуги демонстрират, че съществува " задна малка врата " в механизма при издаване на " златни паспорти " или пласиране на поданство на богати чужденци, написа английският вестник Guardian.

Желаещите да си купят малтийски паспорт посредством държавната инвеститорска скица могат умерено да потвърдят, че са живели в страната цяла година като наемат жилища, след което ги изоставят празни.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Правителството на Малта разгласява лист с участниците в дър...

" Задната малка врата " разрешава на клиенти, които заплащат повече от 1 милион евро по схемата, да претендират, че имат " същинска връзка " с Малта, което е основно правно условие за " златен паспорт ", до момента в който прекарват в действителност единствено няколко седмици на отмора и вършат още няколко спомагателни " жестове " като наемане на яхти и даряване на средства на локални благотворителни организации.

Разкритията сигурно, която към този момент замисляше правосъдно произвеждане против Малта за продажбата на " златни паспорти ".

Комисията упрекна Малта, че продава паспорти на лица, които нямат никаква връзка с страната, а това им дава цялостен достъп до Европейски Съюз.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Състоятелните руснаци постоянно са се интересували от европейско поданство. Някои от тях дават огромн...

Малтийското държавно управление отхвърля обвиняванията с изказване, че е негово право да взема решение кой ще получи малтийско поданство и че се правят всички нужни инспекции.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР