Супер неграмотно отразяване на коронацията на Чарлз III направиха за

...
Супер неграмотно отразяване на коронацията на Чарлз III направиха за
Коментари Харесай

Неграмотното отразяване на коронацията на Чарлз - срам за родните тeлевизии


Супер необразовано отразяване на коронацията на Чарлз III направиха за собствен позор българските малките екрани. Като човек, който обществено се хвали с грамотността си, необичайно е, че водещият на Българска национална телевизия Георги Любенов, приключил българска лингвистика, не знае, че няма " коронясване ", а има " короноване ". Също, както не го осъзнава и неговият обичан събеседник, та и професор Стоянович. Който пък обруга паметта на принцеса Даяна.  Защо Любенов беше поканил Мария Конакчиева, която назовава " Величествата " - " Величия ", като се изключи че приказва удивителни нелепици, не си коства да разясняваме в детайли, само че е забавен въпрос.

 

Същият проблем имаше и по бТВ, където за специалисти бяха представяни хора, сеещи злословия, тъй че малкия екран пропусна старта на церемонията по коронацията, показвайки тях и водещата Петя Дикова, вместо коментираното от тях. Което е най-меко казано нетелевизионно, да не кажем неуместно. За многократното наричане от поканен " специалист " на Чарлз Трети - Ричард Трети, думите са непотребни.

 

На Петя принадлежи лафът на цялото бг отразяване на коронацията: " Короната е перлата в короната ". Както и прозрението, че знаците - " всеки тегел "..., били датирали от " стотици епохи ". Англия още не е доживяла даже десетки епохи. За патетичния, псевдоинтелектуален и псевдоартистичен " превод " на Мариана Хил - стига единствено думата " неспорен ", няма изложение. Добре, че Милен Стаматов отсрами компанията с изрядност. 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР