Супата е едно от ястията, достойни за всяка трапеза. Домакините

...
Супата е едно от ястията, достойни за всяка трапеза. Домакините
Коментари Харесай

Как да си направим домашен бульон за вкусна супичка без никакви Е – та?

Супата е едно от ястията, почтени за всяка софра. Домакините обаче странят от потреблението на подготвени кубчета бульон, защото в тях участват всевъзможни Е – та и глутамат. Няма нищо по-хубаво от това да си приготвите обичаната чорба с домакински бульон, който сами сте си създали. Освен това усетът му ще е тъкмо подобен, какъвто желаете. Наистина е елементарно. Опитайте един път и сме сигурни, че изрично ще забравите за купешките бульони за супи.
Ето по какъв начин се прави домакински бульон за чорба и освен това за нула време: Продуктите, които ще са ви нужни:
• 180 грама пилешки гърди;

• Няколко скилидки чесън;

• 1-2 глави лук;

• 80 грама праз;

• 100 грама корен от целина;

• 400 грама моркови;

• 1 корен от пащърнак;

• 1 връзка магданоз;

• Сол.
Начин на подготвяне:
Първото, с което да стартирате, е подготовката на самите артикули. Нужно е да ги почистите, измиете и нарежете на едри части. След това сложете пилето да се запържва, дружно с лука в доста малко лой. Покрийте продуктите в тигана с към 80 – 100 мл вода, едвам ги покрие и ги оставете да къкрят на муден огън.
 Пригответе вкъщи апетитен и потребен домакински бульон! Пригответе вкъщи апетитен и потребен домакински бульон!
Не е нужно да купуваме непрекъснато бульони от магазина, които освен са със съмнителни съставки, само че и даже не се приближават до същинския...

След това прибавете и останалите зеленчуци и гответе за 10 минути.

Охладете ги и ги пасирайте. Пригответе си правоъгълна тавичка, която авансово сте покрили с фолио. Сместа разпределете в нея и още веднъж покрийте с фолио. Сложете във фризер за към 30 минути.

След като изтече това време, извадете тавата от фризера и нарежете на кубчета. Всяко едно кубче опаковайте във фолио и поставете в плик. Готовият бульон се съхранява във фризер.

Можете да го добавяте към всяка една чорба или ядене, чиито усет желаете да подсилите. Гарантираме ви, че с тези кубчета бульон ще сервирате на трапезата си феноменално апетитни блюда, с които да блеснете пред цялата фамилия!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР