Супа с лапад и спанак, с която приветстваме пролеттаНеобходими Продукти●

...
Супа с лапад и спанак, с която приветстваме пролеттаНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Супа с лапад и спанак

Супа с лапад и спанак, с която приветстваме пролетта

Необходими Продукти

● лапад - 150 г
● спанак - 200 г
● домати - 1 бр.
● моркови - 1 бр.
● лук - 1 глава кромид
● магданоз - 1/3 връзка
● олио - 1/3 к.ч.
● ориз - 1 к.ч.
● вода - 1. 700 л
● сол - 1 щипка
● черен пипер - 1 щипка
● жълтъци - 2 бр.
● зеленчуков бульон - 1 кубче Маги
● кисело мляко - по избор при поднасяне

Начин на подготвяне

Почистваме спанака и лапада. Попарваме ги за малко във вряла вода на котлона авансово. Отцеждаме ги и ги режем на дребно. Отделяме ги настрани.

В тенджера слагаме олиото да се сгорещи. Почистваме моркова. Настъргваме моркова на не доста едро ренде.

Почистваме лука и го режем на дребно. Домата го нарязваме на доста ситно. Ако кората е дебела, можем да я обелим деликатно.

Слагаме домата в купичка и го отделяме настрани. В олиото, което към този момент се сгорещило, слагаме лука и моркова и ги задушаваме. Разбъркваме с дървена лъжица.

Прибавяме спанака и разбъркваме. Като се задуши всичко, прибавяме горещата вода. В горещата вода натрошаваме 1 кубче зеленчуков бульон и разбъркваме авансово.

Подправяме с черен пипер и сол. Оставаме зеленчуковата чорба да ври на котлона. Като поври за 15 мин., прибавяме доматите. Ври на спокоен огън. Прибавяме измития ориз в супата.

Ври на спокоен огън. Към края на варенето на супата слагаме нарязания на ситно магданоз. Вече подготвена супата от лапад дърпаме от котлона.

В купичка си разрушаваме 2 жълтъка с телена бъркалка или вилица доста добре. В същата купичка, в която разбихме жълтъците, си слагаме 1/2 черпак от бульона и разбъркваме.

После сипваме още малко от горещия бульон, тъй че да се приближат двете температури. На тънка струйка слагаме застройката към супата. Разбъркваме.

Връщаме на котлона да поври за малко. Сервираме гореща спаначената чорба.

По предпочитание слагаме от горната страна по 1 с.л кисело мляко. Дава по прекрасен усет на супата с лапад и спанак. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР