Струва ми, че разширяването на Европейския съюз и приемането на

...
Струва ми, че разширяването на Европейския съюз и приемането на
Коментари Харесай

Словения: Влизането на Западните Балкани в ЕС надали ще е тема №1 за Брюксел през идните 5 г.

Струва ми, че разширението на Европейския съюз и приемането на Западните Балкани в блока едва ли ще бъде приоритет за Брюксел през идващите пет години, сподели словенският президент Борут Пахор, съобщи сръбското радио Б92.

Държавният глава на членката на 28-те е приказвал на конгрес, отдаден на сигурността в черногорския морски курорт Будва. "Новата Европейска комисия ще бъде изправена пред доста провокации – връзките със Съединени американски щати, проблемите в Украйна, бежанската рецесия и обвързвания с нея разговор сред Брюксел и Анкара, и други. Ето за какво аз персонално считам, че присъединението към Европейски Съюз на Западните Балкани евентуално може и да не бъде включено в първостепенните задания на органа на изпълнителната власт на Европейска комисия ", сподели още той.

Пахор обаче акцентира, че интеграцията на района е значима тематика. Заради това аз считам, че би трябвало да бъде, в случай че не основната, то най-малко измежду предпочитаните на Брюксел ", е показал още политикът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР