Струмица. Работна група между Република България и Република Македония ще

...
Струмица. Работна група между Република България и Република Македония ще
Коментари Харесай

България и Македония ще работят заедно по създаването на общ Балкански туристически маршрут

Струмица. Работна група сред Република България и Република Македония ще основава общ Балкански туристически маршрут. Това стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Николина Ангелкова с Кочо Ангушев, вицепремиер по икономическите въпроси на Македония. Те разговаряха след взаимното държавно съвещание, което се организира през днешния ден в Струмица, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .
Министър Ангелкова осведоми, че двупосочният продан на туристи е доста добър. И разясни, че Македония е измежду водещите туристически пазари за България. В интервала януари-септември у нас са пътували повече от 413 хиляди македонски жители, като се регистрира 5,8% растеж по отношение на същия интервал на 2016 година Така Македония заема шесто място във връзка с генериращите туристи за България пазари, изясни министърът. Традиционно македонските туристи идват у нас, с цел да посетят черноморските курорти, само че също по този начин има и сериозен интерес към зимни курорти като Банско, Боровец и Пампорово, стана ясно още от думите й. В Македония имате другари, а България има какво да покаже на посетителите си, разяснява от своя страна Ангушев.
Относно идния зимен сезон министър Ангелкова уточни, че чакаме растеж на туристите, като измежду главните пазари, от които идват гостите е имено Македония. Имаме предпочитание да организираме взаимна среща сред български и македонски кметове на общини, в които се намират зимните ни курорти, съобщи министърът. Тя добави още, че двустранни диалози е добре да се проведат и сред туроператори, които ще оказват помощ за осъществяване на Балканския туристически маршрут. Министър Ангелкова изясни, че нововъведенията в бранш туризъм са значим фокус в работата на министерството и страната се показа с цифров 3D принтер на професионално ревю в Лондон. България се популяризира и от телевизионни канали, като CNN и Travel Chanal, съобщи още министърът.
Планира се и провеждането на дни на България в Македония и дни на Македония в България. Предвижда се и организация на опознавателен тур на македонски публицисти и туроператори
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР