Строителството на последните участъци от автомагистрала Хемус трябва да бъдат

...
Строителството на последните участъци от автомагистрала Хемус трябва да бъдат
Коментари Харесай

Рашков: При проверката на магистрала "Хемус" се изправихме пред пирамида

Строителството на последните сектори от автомагистрала " Хемус " би трябвало да бъдат преначертано, тъй като актуалният чертеж минава през свлачищни терени, през слаби терени и през предпазена територия. Но за тези сектори са преведени предплатено пари.

Това разгласи служебният министър на районното развиване Виолета Комитова по време на взаимен брифинг с представители на Министерство на вътрешните работи по отношение на инспекцията на строителството на автомагистрала " Хемус ". Според служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков при инспекцията органите са се сблъскали с " пирамида, която строи автомагистрала на зелено ", като за някои сектори не може да се открият компаниите, с които е подписан контракт.

Сред другите нарушавания, на които са са натъкнали при инспекцията, че няма извършени отчуждителни процедури, липсва обстоен организационен проект, проблеми с документите.

Преди няколко дни Министерство на вътрешните работи предприе акция с дрон по трасето на към момента непостроените сектори от автомагистрала " Хемус ". Още при започване на работата на служебния кабинет беше обявено, че през инхаус контракти са били отпуснати предплатено близо милиард лв.. Преди два дни вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че има данни за " закононарушения, които миришат на асфалт ". Той сподели още, че " един български пътен строител ", без да уточни кой, е превеждал милиони в Обединените арабски емирства.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР