Строително-монтажните работи за изграждане на зарядните станции за новите електробуси,

...
Строително-монтажните работи за изграждане на зарядните станции за новите електробуси,
Коментари Харесай

Изграждат зарядните станции за новите електробуси във Варна

Строително-монтажните работи за създаване на зарядните станции за новите електробуси, доставени по план " Екологично чист превоз за Варна “ по Оперативна програма " Околна среда “, започнаха, научи Varna24.bg .

Символична първа копка бе направена в наличието на кмета на Варна Иван Портних, шефа на " Градски превоз “ Николай Антонов, ръководителя на плана Младен Иванов, представители на компанията реализатор и на транспортния транспортьор. 60-те зарядни станции да бъдат инсталирани в депото на " Градски превоз “, а станциите за бързо зареждане  - на обръщачите на Почивка и " Вл. Варненчик “, изясни Младен Иванов. Според Николай Антонов батериите на рейсовете ще устоят към 300 километра. 

" Въпреки проблемите, към този момент сме на финала на този европейски план, който защитихме по стратегия от миналия програмен интервал. За страдание, към този момент три години няма отворена нито една значима оперативна стратегия от новия програмен интервал, което не дава опция на общините да притеглят европейски средства ", напомни кметът. Реализирането на плана, който се извършва в партньорство с " Градски превоз “ ЕАД, ще способства за понижаване равнищата на фини прахови частици и възстановяване качеството на атмосферния въздух.

60-те електрически рейсове, от които 40 са вид " соло “, бяха доставени преди няколко месеца и след построяването на зарядните станции ще бъдат пуснати в придвижване. 

До момента Община Варна е осъществила сполучливо още три плана, свързани с обновяването на градския превоз, в границите на които бяха закупени 85 нови рейса и 30 тролейбуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР