Строителната компания Главболгарстрой е завела дело вчера срещу Левски в

...
Строителната компания Главболгарстрой е завела дело вчера срещу Левски в
Коментари Харесай

"Главболгарстрой" заведе дело срещу "Левски"

Строителната компания " Главболгарстрой " е завела дело през вчерашния ден против " Левски " в Софийски градски съд (СГС). Това стана ясно от електронния указател на съда. Делото към момента не е разпределено. По непотвърдена към момента информация, исковата молба до Търговското поделение на Софийски градски съд е за оповестяване в неплатежоспособност на клуба.

През предходната седмица от " Левски " признаха, че " Главболгарстрой " е една от двете компании, дружно с " Виваком ", които считат да съдят футболния клуб за общо 6 млн. лева От управлението на " Левски " показаха, че главницата на " Главболгарстрой " е 2 738 162 лв.. Лихвите към 31 декември 2019 година пък са били 366 130.28 лева. Шефовете на клуба обаче бяха на мнение, че " Левски " не дължи тези пари и считат да разрешат разногласието посредством съда.

От строителния холдинг реагираха на тази позиция по този начин:  " Към днешна дата отговорностите на ФК " Левски "  към " Главболгарстрой "  е над 3 милиона лв. с Данък добавена стойност. Никога не са претендирани и надлежно начислявани лихви по това обвързване. През миналите години сме имали опция, само че не сме подхванали дейности по събиране на вземането си по правосъден ред, само водени от желанието това да стане в дух на съгласие и по най-изгоден за клуба метод. Бихме желали да уверим всички почитатели на футбола в България, че изцяло оценяваме смисъла на ПФК " Левски "  и желаем да осигурим опция на футболния клуб самичък да реши метода и момента за погасяване на отговорностите към " Главболгарстрой ". Ето за какво беше отправено предложение до управлението на клуба, да бъде подписано съглашение за отлагане на задължението с нови 5 години, което поддържаме и все още ", бе посочено в публично мнение.

До сходно съглашение за разсрочване обаче очевидно не се е стигнало щом в последна сметка към този момент има заведено дело.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР