Строителната компания Артекс извади жива сила пред сградата на регионалното

...
Строителната компания Артекс извади жива сила пред сградата на регионалното
Коментари Харесай

За единия небостъргач: "Артекс" извади жива сила пред МРРБ

Строителната компания " Артекс " извади жива мощ пред постройката на районното министерство в столицата поради желанията на институциите да преразгледат случая с разрешението за градеж на небостъргача " Златен век ". Стотици служащи на компанията построиха шпалир от тела и табели по улицата с искане администрацията да спре да пречи на плана. В " Лозенец " против плана стачкуваха 20 души, огледайте се към вас какъв брой са хората, отхвърли да брои подчинените си единият от притежателите арх. Пламен Мирянов. Има единствено една истина, дано я уважим, прикани Мирянов.

На тъкмо противоположното мнение са хората от квартала. " Всичко, което тези хора споделят, са изопачени неистини. Ние протестирахме да се съблюдава законът, те стачкуват да не бъде спазен ", коментнтира Никола Вапцаров от инициативния комитет срещу небостъргача. 

До излизането на " Артекс " на улицата се стигна поради оповестеното от новото управление на Министерство на регионалното развитие и ДНСК желание да бъде взето еднопосочно решение по тематиката има ли годно строително позволение за небостъргача " Златен век " в столичния кв. " Лозенец ". Както " Сега " писа, строителното позволение следваше да изтече дефинитивно през 2017 година, само че с корекция в Закона за устройство на територията срокът на годност на разрешенията за градеж на обекти, първа категория пътем бе повишен от 5 на 10 години. Промяната в закона, прокарана от ексдепутата от ГЕРБ Александър Ненков, се прочу като поправката " Артекс " и бе една от сюжетните линии в разразилия се през 2019 година Апартаментгейт с първокласни покупки на водещи фигури в ГЕРБ.

 

Теза против теза

 

Протестът на " Артекс " бе очевидно солидно проведено събитие. Протестиращите бяха снабдени с нови каски, професионално направени плакати, бе инсталирана и озвучителна уредва с микрофон, тъй че да се чуват добре думите на Мирянов.  " Всичко по плана е изрядно, само като проблем стои това позволение ", разяснява пред протестиращия шпалир от служащи Пламен Мирянов. Това " само " обаче е основен въпрос - в случай че разршението за градеж е изтекло, постройката, която ще може да се построи на мястото, ще може да е най-много 26 метра. Новият началник на ДНСК Влади Калинов изясни, че юристите са разграничени на две и има отзиви както в интерес на тезата за изтекло позволение, по този начин и назад.    " Те взимат теза, която е комфортна за тях, с цел да успокоят масите, да успокоят политиците, да си създадат своята акция. Самият шеф на ДНСК споделя - аз знам другата теза, само че не мога да я взема, тъй като е неуместна ", смята Мирянов. Той недоумява за какво хората се нервират от постройката и от плануванаъа черква, която ще бъде построена на последния етаж. „ Защо ги нервира да има черква на върха. Това не е за наша популярност, това е за популярност на Господа. Кръстът Господен ще бъде повдигнат на най-високата точка на квартала. Ние не желаеме нищо неприятно, единствено положителното за „ Лозенец “ и София “, недоумява Мирянов. За него строителното позволение е годно най-рано до 2022 година най-рано и компанията е подготвена да търси правата си поради стотици милиони загуби от забавеното строителство.

От предприемчив комитет " Лозенец " не престават да са срещу " положителното ", готвено им от вложителя. " Хора, които са явно платени, идват да пазят правото. Няма да позволим едни олигарси да оказват напън върху администрацията за сметка на жителите на " Лозенец ". Няма да позволим да бъде сплескан закона за едни хора, които са се самозабравили ", разяснява Вапцаров от инициативния комитет. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР