Строителна технологична компания за 3D печат Alquist и стартъпът от

...
Строителна технологична компания за 3D печат Alquist и стартъпът от
Коментари Харесай

3D принтираните къщи набират скорост. На един от най-големите пазари в света се продават за близо $600 000

Строителна софтуерна компания за 3D щемпел Alquist и стартъпът от Флорида Click, Print, Home- 3D строят първия в града първокласен 3D " отпечатан " дом от бетон. За разлика от други планове, това не не е просто тест за технологията: планът с повърхност от 140 кв.м. и към този момент се предлага на пазара на парцели на цена от 599 300 $.

Засега за къщата има " голям " интерес, разяснява Мат Гибсън, който е сътрудник и създател на CPH-3D пред Business Insider.

Стартъпът има зад тила си няколко плана във Вирджиния, в това число жилище с три спални и две бани на стойност 235 000 $. Сега има и проекти да построи още 200 бетонни къщи в щата през следващите 5 години.

С помощта на принтера, който се употребява за градеж на тези къщи, компанията споделя, че отпадъците от строителния план може да бъдат понижени с до 95%. Освен това тези планове икономисват време, пари и труд спрямо обичайните строителни способи, съгласно последователите на технологията.
 Първият квартал с 3D принтирани къщи в Съединени американски щати ще бъде в Калифорния
Първият квартал с 3D принтирани къщи в Съединени американски щати ще бъде в Калифорния

Къщите ще са едноетажни с по три спални и две бани

Това са част от аргументите, които карат Зак Манхаймер, основен изпълнителен шеф на Alquist, да има вяра, че до 2027 година повече къщи ще бъдат отпечатани, а не издигнати обичайно, счита той, представен от Insider. Както други 3D отпечатани къщи, и тази структура има заоблени ъгли, което е допустимо с помощта на принтера. Но това не се прави единствено с естетическа цел. естетически цели:бетонните стени и неналичието на дърво в структурата ще създадат дома резистентен на урагани, пожари и наводнения, съгласно описанието в обявата за продажба.

Имотът към момента не е приключен изцяло, което дава опция на бъдещите притежателите да персонализират структурата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР