Строителен ад в ботевградското село Литаково. От няколко месеца главната

...
Строителен ад в ботевградското село Литаково. От няколко месеца главната
Коментари Харесай

Без улици заради ремонт: Защо всички пътища в село Литаково са разкопани?

Строителен пъкъл в ботевградското село Литаково. От няколко месеца основната улица е разкопана, по другите пък се построява воден цикъл. Прах и блокиран трафик тормозят хората, стигало се е и до пердах.

Главната улица в селото е част от третокласен републикански път, който свързва общините Мездра и Ботевград. Ремонтните действия са почнали през март. Хората от селото описват, че никой не е знаел за идната активност.

Фирмата-изпълнител е обяснила, че ремонтът ще продължи три месеца и при започване на лятото всичко ще бъде оправено, само че уви това не е по този начин.

Обходни направления няма, както и ток, а постоянно водата стопира.

Кметът на Литаково Пешо Петков изясни, че хората нямат срещу ремонта, а от метода, по който се прави и от безобразието на компанията подизпълнител.

Снимка: bTV

„ Липсва инвеститорски надзор от страна на възложителя, а точно АПИ. Вероятно чат от повода е промяната на управлението и липса на строителен контрол “, съобщи кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

„ Строежът се извършва според нормативната уредба в България, строителните действия са почнали началото на май, договорът за осъществяване е за 334 дни за сектора от Ботевград до Лютидол “, сподели представителят на надзора инж. Атанас Димов.

Той добави, че е планувано ремонтът да завърши края на юли или началото на август.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР