Строгите мерки, предприети за ограничаване на коронавируса, поставят на изпитание

...
Строгите мерки, предприети за ограничаване на коронавируса, поставят на изпитание
Коментари Харесай

За българите, работещи в чужбина: Върнете си данъците

Строгите ограничения, подхванати за ограничение на ковид, слагат на тестване психическото и финансовото положение на всеки един от нас.
Работещите в чужбина са изключително рискова група. Много компании стопират работа, някои работодатели не могат да устоят и скоро ще са принудени да уволняват личен състав. Голяма част от българите, които се трудят отвън страната, избраха да се приберат назад в България, до момента в който обстановката се възстановява. Това слага под въпрос приходите им и средствата, с които ще устоят себе си и фамилиите си през идващите месеци. Ето няколко насоки и съвета по какъв начин да стабилизирате финансовото си положение от RT Tax.
Има метод да подобрите финансовото си положение и да се успокоите, че сте обезпечени материално най-малко за известно време, без значение дали сте се върнали в България, или не сте.
Поискайте възобновяване на надвнесени налози, това е ваше законно право.

Защо в този момент? Със започването на новата календарна година, за множеството компании в чужбина, стартира и новата данъчна година. Това значи, че от 1 януари 2020 умерено можете да подадете данъчна декларация за миналата година и да поискате възобновяване на надвнесените налози.
Наличието на спомагателни финансови средства, които по този начин или другояче сте изработили и може да получите безусловно законно, ще обезпечи вас и фамилията ви и ще ви успокои най-малко в някои връзки.
Средно 804 евро от възобновяване на налози получава всеки.
Можете да кандидатствате за възобновяване на налози за 4 – 5 години обратно . Според статистиката, всеобщо българите, работещи в чужбина, не са го създали.
Борисов даде обещание отсрочване на заплащане на налози, Горанов посочи, че е единствено за корпоративния (ВИДЕО)
Какво би трябвало да извършите? Имате два разновидността:
- да съберете нужните документи, да кандидатствате и да минете сами процедурата за връщане на данъци; това е напълно законно и изцяло допустимо – казусът е, че може да се отчаете от бюрократични пречки и да загубите доста време;
 
- да се доверите на надеждна компания за възобновяване на налози от работа в чужбина, която ще ви изпрати документи за попълване и ще мине през цялата процедура вместо вас. Вие просто изчаквате да получите парите си и плащате комисиона на компанията едвам откакто сумите са към този момент при вас.
Какви са опциите? Можете да си върнете до 100% от налога , в случай че приходът ви е под облагаемия най-малко за съответната страна. Можете да получите консултация от специалисти, с цел да разберете каква сума почти да очаквате. 
Не оставяйте пари, за които сте се трудили, на данъчните. Съвсем законно е да поискате надвнесените си налози.
Това НЕ ви лишава от обществени гаранции – детски надбавки, здравна помощ и пенсия – в съответната страна и по никакъв метод не въздейства на намирането ви на нова работа в чужбина.
Времената са тежки, погрижете се за себе си и фамилията си, вземете си парите!
Още потребни линкове:
Кредити в изключително състояние: Какво би трябвало да знаем
По време на пандемия: Как да работим от у дома с деца  Съвети на СЗО за психическото здраве в интервала на COVID-19

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР