Строгите блокади за ограничаване на вируса намалиха използваното горивоВъншните министри

...
Строгите блокади за ограничаване на вируса намалиха използваното горивоВъншните министри
Коментари Харесай

Ковид мерките понижиха цената на петрола в Китай

Строгите блокади за ограничение на вируса понижиха употребяваното гориво

Външните министри на Европейския съюз се срещат в Брюксел, през днешния ден с цел да обсъдят идващия кръг от съветски наказания.

Петролът регистрира спад в цената за първи път от 4 сесии, като главната причина е, че ограниченията за ограничение на Covid в Китай нанесоха тежък удар върху най-големия вносител на суровината, предава.

Американският вид West Texas Intermediate поевтиня до $109 за барел, като изтри облагата от по-рано през днешния ден. Промишленото произвеждане и потребителските разноски за април в Китай спаднаха до най-ниските равнища от началото на пандемията, до момента в който търсенето на нефт и размерите на преправка на недопечен суров спаднаха. Строгите блокади за ограничение на вируса понижиха употребяваното гориво.

„ Данните за Китай бяха пагубни, което ще накара всички с мечи настроения към бранша да бъдат нащрек “, сподели Стивън Инес, ръководещ сътрудник в SPI Asset Management Pte. Ниската ликвидност също задълбочава неустойчивостта, следена на пазара, добави той.



Петролният бранш е обзет от интервал на разтърсвания в търговията от края на февруари заради възраждането на вируса в Китай и нашествието на Русия в Украйна. Войната увеличи цената на храната и горивата, като възходящите цени на бензина и дизела на дребно в Съединени американски щати помогнаха за подклаждане на най-бързата инфлация от десетилетия.

Шанхай е един от най-силно засегнатите от рестриктивните мерки против вируса, само че наподобява скоро може да настъпи известно облекчение. Градът регистрира втори ден без случаи на Covid-19 отвън карантината, което го сложи на ръба да извърши трите дни на нулево предаване на общността, нужни, с цел да извърши изискването за разхлабване на тежката мярка.

В понеделник външните министри на Европейския съюз се срещат в Брюксел, с цел да обсъдят идващия кръг от съветски наказания, а дипломати изрекоха концепцията за отсрочване на препоръчаната възбрана за вноса на нефт след възражения от Унгария. Германия възнамерява да спре вноса на съветски нефт до края на годината, даже в случай че Европейски Съюз не успее да се споразумее за координирани дейности, съгласно държавни чиновници.

Глобалният пазар на горива се стегна, защото доста купувачи заобикалят съветския импорт заради войната в Украйна. В понеделник фючърсите на американския бензин надвишиха 4 $ за галон за първи път в историята, преди да посоката си след издание на китайските стопански данни. Обикновено възходящите фючърси бързо се отразяват на цените по бензиностанциите, което предвещава още проблеми за водачите. В началото за този месец стартира и сезонът на интензивно шофиране.

„ Всичко от газ през селското стопанство до петрола е изправено пред дефицит заради Русия, което покачва цените “, сподели Гао Джиан, анализатор в Zhaojin Futures Со. „ Пазарът към момента е доминиран от опасности за доставките “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР