Строг локдаун ще бъде наложен в Нова Зеландия до часове,

...
Строг локдаун ще бъде наложен в Нова Зеландия до часове,
Коментари Харесай

Строг локдаун ще бъде наложен в тази държава до часове

Строг локдаун ще бъде натрапен в Нова Зеландия до часове, заради засечен първи случай на вътреобщностно предаване на COVID-19 от съвсем 6 месеца. Министър-председателката Джасинда Ардърн сподели, че казусът е бил засечен през днешния ден в Окланд, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

От 11:59 ч. по Гринуич в цялата страна ще бъде натрапен непоколебим локдаун, който ще продължи най-малко 3 дни. Всички учебни заведения, както и магазините, които не са от първа нужда, ще би трябвало да затворят. На хората ще бъде позволено да напущат домовете си единствено за вървене до супермаркет, за самостоятелно спортуване навън или за приемане на медицински грижи.

" Видяхме ужасните последствия, до които води забавянето при вземането на ограничения ", сподели министър-председателката и добави, че никой не би желал да изпадне още веднъж в това състояние. " Възможно най-ранното налагане на строги ограничения един път към този момент проработи за нас. Знаем, че Делта е по-опасен зложелател, само че същите дейности, които предприехме предходната година могат още веднъж да проработят ", добави тя.

Последният случай на вътрешно предаване на вируса в страната беше засечен на 28 февруари. Оттогава всички случаи на COVID-19 в Нова Зеландия бяха засичани на границата. В изказване на Министерството на здравеопазването се показва, че ранната и твърда реакция е най-хубавият инструмент за очистване на евентуалните гнезда на инфекцията. Всички новозеландци се приканени да запазят успокоение, да бъдат отзивчиви и да изпълнят това, което се чака от тях, до момента в който министерството събере повече информация по евентуалния случай. По време на пандемията Нова Зеландия записва 2570 случая на инфектирани с ковид и 26 умряли при население от 5 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР