Стрийминг платформата Apple Music публикува своя списък с най-слушаните песни

...
Стрийминг платформата Apple Music публикува своя списък с най-слушаните песни
Коментари Харесай

Коя е най-добрата песен за 2022 според Apple Music

Стрийминг платформата Apple Music разгласява своя лист с най-слушаните песни в международен мащаб през 2022 година Най-въртяното парче е Stay на Кид Ларой и Джъстин Бийбър, което в действителност е издадено през 2021 г. 

Песента излезе през юни предходната година като водещ сингъл от микстейпа. В класацията тя дебютира под номер 3, а откакто се издигна до челната позиция остана на върха в продължение на четири поредни седмици.

На второ място в листата с най-хубавите песни на Apple Music за 2022 година е As It Was  на Хари Стайлс, на Елтън Джон и Дуа Липа беше номер 1 в класацията на Песента  от мюзикъла „ Енканто “  е с най-четения текст на 2022 година

В топ десетката влизат още Wait For U на Фючър, Дрейк и Темс, Super Gremlin на Кодак Блек, Easy on Me на Адел, Heat Wave на Глас Енималс.

По отношение на жанра - хип-хопът е най-представеният музикален жанр в световната топ 100 с 32 песни. 23 от топ 100 бяха избрани като поп, а 11 бяха избрани като R&B/соул. Тазгодишната ранглиста демонстрира нарастване на броя на песните на език, друг от британски.

Издаването на топ 100 класацията на съответствува с стартирането на платформата за стрийминг на тазгодишната функционалност, която разрешава на потребителите да видят кои са обичаните им реализатори, песни и албуми тази година. Конкурентът Spotify занапред ще пуска своята версия –.

„ Това, което преди определяхме като нишов род, към този момент е част от мейнстрийма. За нас това е вълнуващо развиване на платформата “, сподели Рейчъл Нюман, началник на редакторския отдел в Apple Music.

Годината като цяло е много печеливша за компанията. През октомври платформата записа своята 100-милионна ария в стрийминг услугата. Това е повече от 80-те млн. песни на YouTube, 82 млн. песни на Spotify и 90 млн. на Amazone Music.      

 

    
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР