Стрийминг гигантът Spotify ще повиши цените на своите абонаментни планове

...
Стрийминг гигантът Spotify ще повиши цените на своите абонаментни планове
Коментари Харесай

И Spotify вдига цените за абонамент

Стрийминг колосът Spotify ще увеличи цените на своите абонаментни проекти с към $1 до $2 на месец. Това ще се случи при започване на април и в началото на пет пазара, измежду които Англия, Австралия и Пакистан, предава Bloomberg.

Акциите на шведската услуга за стрийминг на музика, която се конкурира с сходни услуги на Apple и Amazon, се покачиха с над 5%. Със сигурност Spotify ще увеличи цените и в Съединени американски щати по-късно тази година.

Наскоро компанията вкара нови оферти, в това число подкасти и аудиокниги, в опит да понижи зависимостта от музикалната промишленост и да завоюва повече консуматори.

Spotify ще вкара ново главно равнище, което ще предлага музика и подкасти, само че не и аудиокниги за настоящия самостоятелен премиум проект. Новото главно равнище е първото от няколкото нови варианти за ценообразуване. Според него самостоятелните проекти ще се покачат с към $1 на месец, до момента в който фамилните проекти и по този начин наречените дуо проекти за двойки ще се покачат с $2.

Стрийминг платформата предлага безвъзмездна услуга, поддържана от реклами, с лимитирани функционалности и платена услуга. Тя е основана на абонамент и дава достъп до цялата ѝ функционалност, като премиум клиентите съставляват по-голямата част от нейните доходи.

Потенциално нарастване на цените може да помогне за увеличение рентабилността на компанията, която чака мощен растеж на клиентите.

Съкращенията

В края на предходната година стана ясно, че Spotify ще освободи към 1500 чиновници. Причината - потребност от понижаване разноските. Това се случва за трети път в интервал от 12 месеца, откакто компанията към този момент беше освободила 600 от чиновниците си през януари 2023-а и още 200 през юни предходната година.

Освобождаването на чиновници беше в унисон с вълната от редуциране на работни места на софтуерните компании през 2023-а година.

Миналата година в България главният абонаментен проект се повиши от 8,99 лв. на 9,99 лв.. Планът Duo e на цена 13,49 ot 10,80 лв., a Fаmіlу коства 16,49 лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР