Стриди с пъпеш в едната ръка и чаша с просеко

...
Стриди с пъпеш в едната ръка и чаша с просеко
Коментари Харесай

Стриди с пъпеш

Стриди с пъпеш в едната ръка и чаша с просеко в другата - чувствате ли се като в Рая

Необходими Продукти

● стриди - 8 бр.
● пъпеш - 300 г
● лед - 2 кг
● лимони - 1 - 2 бр.

Начин на подготвяне

За тази рецепта ще сервираме стридите сурови, както и е най-препоръчителният метод за потреблението им, с цел да се насладим оптимално на интензивния им усет на море. Пъпешът единствено ще добави екзотична нотка и забавен привкус.

Най значимо за този морски подарък е той да бъде закупен от несъмнено място и да е свеж. Задължително е и стридите да бъдат съхранени в ледник, без да се отварят и покрити или леко заровени в доста лед досега на потреблението им.

Нарежете пъпеша на ситни кубчета, а лимоните на четвъртинки или половинки.

Пригответе си необятно плато, в което да има място да разположите всичките 8, които са задоволителни за предястие на 4 индивида. По предпочитание може да натрошите леда и да го поставите на дъното на платото, а стридите да легнат ситуирани върху него за повече прохлада и визия.

С нож за стриди или нормално малко ножче, деликатно разтворете всяка от тях и положете върху леда или напряко в чинията. Внимавайте да не нараните пръстите си, защото по повърхността на черупката има много остри елементи.

Поставете върху всяка отворена стрида късчета от пъпеша и гарнирайте с лимон, който изстисквайте от горната страна преди да изсърбате вътрешността.

Насладете се на стридите с чаша шампанско или друго пенливо вино (Просеко, Кава).

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР