Стресът е големият проблем в живота на много от съвременните

...
Стресът е големият проблем в живота на много от съвременните
Коментари Харесай

4 начина да се преборите ефективно със стреса

Стресът е огромният проблем в живота на доста от актуалните хора. Те би трябвало да се научат да се оправят с него, с цел да имат по-добро качество на професионалния и персоналния си живот, а и с цел да са здрави. От Inc.com дават няколко съвета по какъв начин да стане това.

1. Подредете живота си.

Дезорганизацията е главен източник на стрес. Подредете работното си място, изпразнете чекмеджетата. Така ще изчистите и мислите си. Подреждането на нещата във вашия живот е лечебно и в последна сметка релаксиращо.

2. Направете лист с 10 източника на стрес.

Много хора се опасяват да се изправят пред своите източници на стрес. Те избират да заметат проблемите си под килима, което единствено ги утежнява и основава повече напрежение. Необходими са ви единствено 30 минути, с цел да дефинира източниците на стрес и незабавно да се почувствате по-добре. Самото различаване на тези виновници за напрежението е задоволително, с цел да стартира съзнанието ви да търси вероятни решения на проблемите и да ви накара да се отпуснете.

3. Приемете, че някои неща не могат да бъдат изменени.

Приемането на обстоятелството, че някои неща просто са отвън ваш надзор, е един от най-подценяваните способи за усмиряване на нервите, които постоянно са на ваше разположение. Когато нещата стартират да стават прекомерно напрегнати, просто приемете, че заради някаква причина събитията са се стекли по този метод и си припомнете, че някой ден това ще се промени. Приемането на обстановката такава, каквото е, даже единствено за миг, има извънредно успокоителен резултат.

4. Бъдете признателни.

Всеки ден, когато се събуждате и преди да си легнете, помислете за пет неща, за които би трябвало да бъдете признателни. Да си признателен значи да се радвате за всичко, което ви е предиздвикало да се смеете, да плачете, да се учите и да растете. То значи да приемате всичко, което имате, и опциите, които ви чакат. Това незабавно ще ви успокои.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР