Стресът е естетествена реакция на човек, когато се чувства под

...
Стресът е естетествена реакция на човек, когато се чувства под
Коментари Харесай

Необичайни и ефективни: 6 начина за справяне със стреса

Стресът е естетествена реакция на човек, когато се усеща под опасност или напрежение. Прекалено доста стрес може да повлия на характера на всеки, да пречи на качеството на живот и да сътвори възприятие за тревога.

 В умерени дози обаче стресът даже може да е потребен. Има късмет той да се яви мотивация за по-добро справяне с ежедневните задания или да даде спомагателна мотивация.

Но попадането в неговата клопка не води до нищо положително. Може да последва " прегаряне ", прочувствено безсилие и други нездравословни реакции  Но по какъв начин да направляваме това възприятие? Вижте някои привидно странни, само че ефикасни способи за надзор над положението.

Дишане

 Един от непредвидените способи е да си показване, че имате балон в корема. При мощен стрес може да изпитате възприятие, че не може да дишате. Това просто деяние може да ви разреши да преодолеете това чувство.

Ако си представяте, че в корема ви има балон, който би трябвало да напълните с въздух, неумишлено ще поемете надзор върху мускулите, с които се прави дихателния процеса.

За който не мислите поради възприятието на стрес. Така бихте намалила и сърдечния си темп.

Разтягане и тренировки

Физическата интензивност – от посещаване в фитнес до тичане създава хормона ендорфин, който въздейства ползотворно върху психическото здраве. Полезни са и йога техниките, които също може да повлияят ползотворно на контрола върху дишането.

 Бягането, да вземем за пример, може да се свърже с медитацията поради това, че разрешава да съберете мислите си.

Интересно е и рядкото положение при бегачите, наречено “рънърс хай ” – при което те усещат еуфория, макар умората.

Самостоятелните тренировки биха ви дали време уединено със себе си. От друга страна при дисциплини, в които би трябвало да добивате нови умения, ще се отвлечете от злободневните въпроси.

 Бани със  студена вода

Благодарение на Вин Хоф ледените бани добиха нечувана известност. Потапянето в студена вода може да ви ужаси, само че евентуално ще се отрази позитивно на възприятието ви за стревожност. Италианско проучване, оповестено през 2021 година, демонстрира резултата на студената вода.

В него взели присъединяване 230 души, които били на друга възраст – от младежи до 90-годишни. Резултатите от въпросника демонстрират, че хората, които се потапят в зимното море, имат „ по-високо усещане “ за благоденствие.
 
Оказва се, че студената вода предизвика производството на ендорфин, а в това време лимитира кортизола – формона, който въздейства на напрежението.

Експертите обаче поучават да се внимава с ледените душове по медицински аргументи.
 
Прегръдка с домашния любим
 
Времето, прекарано с обичани хора, може да понижи напрежението. Тук влизат и домащните животни, обичани от милиони поради своята безрезервна обич и благодарност.

Оказва се, че времето прекарано с обичаните питомци може да понижи равнищата на кортизол.

Това е потвърдено и от проучване, оповестено през 2020 година от университети в Йорк и Линкълн.

Масаж на краката

Масажът на краката се практикува в продължение на епохи за подсилване на общото здраве. Днес, той е процедура, която се употребява за облекчение на болките по тялото и други Масажът включва използване на напън върху избрани точки на ходилата, с цел да се повлияят други елементи на тялото.

Сред евентуалните изгоди е намаляването на напрежението и напрежението. Причината е, че той работи успокояващо на централната нервна система. Проучвания даже демонстрират, че в случай че се прави масаж на краката 3 пъти седмично за 6 седмици, се понижават равнищата на напрежението и умората. Според проучване от 2013 година пък се откри, че пациенти, страдащи от деменция, са изпитали по-ниски равнища на тревога единствено след 10 минути масаж на краката.

Техника за прочувствена независимост

Това е форма на съветвана интервенция, която се основава на другите теории на различната медицина, в това число акупунктура, невролингвистично програмиране, енергийна медицина, терапия на мисловните полета. По време на една ТЕС сесия, клиентът се концентрира върху съответен проблем, до момента в който се почукват леко неговите по този начин наречени „ крайни точки на енергийните меридиани на тялото “. ТЕС е основана от американския инженер Гари Крейг през 90-те години на 20 век, въз основата на техниката на доктор Роджър Калахан Терапия на мисловните полета.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР