Стремежът на Каталуния към независимост е "бедствие", срещу което Европейският

...
Стремежът на Каталуния към независимост е "бедствие", срещу което Европейският
Коментари Харесай

Шефът на ЕК: Стремежът на Каталуния към независимост е бедствие

Стремежът на Каталуния към самостоятелност е "бедствие ", против което Европейският съюз ще се бори, с цел да поддържа единството на Испания, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила, представен от АП.

"Каталуния е голяма грижа ", сподели Юнкер пред испанския в. "Паис ". "Не ми харесва обстановката, която провокира тя. Това е злополучие в няколко връзки. То нагнети политическата конюнктура, разпокъса испанското и каталунското общество, аргументи проблеми в фамилии, сред другари. Тъжно е ", съобщи той.

Юнкер изпрати обръщение до някогашния каталунски министър председател Карлес Пучдемон, който избяга в Белгия, че поддръжниците на отцепването на Каталуния от Испания "не би трябвало да подценяват необятната поддръжка, която има испанският министър-председател Мариано Рахой в Европа ".

"Аз поддържам Европа на районите, уважаването на тяхната еднаквост, това, което ги прави разнообразни ", сподели водачът на Европейска комисия. "Но това не значи, че ще поддържаме тези райони във всичките им случки, които от време на време са голяма неточност, а още повече, в случай че някой едностранно разгласи самостоятелност въз основа на референдум, лишен от гаранции ", съобщи Юнкер.

"Правителствата на Испания и Каталуния могат да спорят за степента на нейното самоуправление, само че Европа е клуб на страни и не мога да приема районите да вървят срещу страните. Особено когато са отвън закона ", сподели той. По думите му районните избори в Каталуния през декември могат и би трябвало да подобрят обстановката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР