Ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание на 21

...
Ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание на 21
Коментари Харесай

Свикват Народното събрание извънредно

Ще се организира изключително съвещание на Народното събрание на 21 май от 13 часа. Заседанието е по искане на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ поради пенсиите.

Преди дни служебният министър-председател Димитър Главчев успокои пенсионерите, че ще получат нарастване на пенсиите от 11%.

„ Тук сме с единствената цел да внесем утешение измежду хората, които имат право да получат пенсии, че ще ги получат в размер на нарастване 11%, а не по правилото по член 100 на Кодекса за обществено обезпечаване. Пред нас в никакъв случай не е стояла някаква тематика да се колебаем. На знам от кое място излязоха всички тези спекулации. Утре на Надзорен съвет на Национален осигурителен институт представителите на изпълнителната власт ще поддържат обществения министър за предлагането да се усилят пенсиите с 11% “, съобщи Главчев.

 Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото

Социалният министър Ивайло Иванов акцентира, че няма причина да не бъдат нарастване пенсиите с 11%, както е заложено в Закона за държавния бюджет.

„ Сумата е обезпечена, тя се намира. Всички планове демонстрират, че няма причина да не бъдат увеличени “, добави той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР