Стремежът към здрава и сияйна кожа често ни кара да

...
Стремежът към здрава и сияйна кожа често ни кара да
Коментари Харесай

Подмладяващи растителни съставки и техните ползи за кожата

Стремежът към здрава и сияйна кожа постоянно ни кара да изследваме разнообразни решения за грижа за кожата. Все повече се търсят подмладяващи естествени съставки, а това стяга връзката ни с природата.

Извлечени от щедростта на природата, тези растителни детайли оферират голям брой изгоди, като вършат чудеса за възкръсване и подмладяване на кожата.

И защото с помощта на проучванията към този момент знаем повече за това по какъв начин работят растителните съставки върху кожата, можем умерено да ги използваме за грижа.

реклама

Връзката на природата и технологията е едно от най-важните провокации в козметологията.

Все повече и повече осъзнати консуматори чакат продуктите за грижа да бъдат освен потребни за кожата, само че и създадени с почитание към околната среда.

От козметиката въз основата на растителни съставки, през екологично опакованата, до тази, сертифицирана от организации, насърчаващи етичното отношение към животните – се трансформира в трайна наклонност.

И не е чудно, тъй като потреблението на крем, серум или тоник въз основата на растителни дейни съставки е по-безопасно за тялото, в сравнение с потреблението на синтетична козметика (особено тази с добавени аромати или оцветители).

Осигурява по-голямо инжектиране на антиоксиданти, понижава риска от алергии и подкрепя естествените процеси на регенерация на кожата.

В тази публикация ще навлезем в света на подмладяващите растителни съставки и техния незабравим принос в грижата за кожата.

Подмладяващи растителни съставки

Използването на растителни детайли в грижата за кожата не е нова наклонност. В продължение на епохи културите по света са възприели лечебния и възстановяващ капацитет на растителните екстракти за рутинни грижи за кожата.

Тези естествени съставки са цялостни с витамини, антиоксиданти и съединения, които предизвикват здравето на кожата, предлагайки гальовен и ефикасен метод за възкръсване и подмладяване на кожата.

1. Tremella fuciformis

Екстракт от Tremella fuciformis – ядлива гъба от семейство тремелови, наричана още снежна гъба. Има свойства срещу стареене и противовъзпалителни свойства.

Стяга кожата и запълва бръчките и има по-високи хидратиращи свойства от хиалуроновата киселина.

реклама

2. Екстракт от розмарин

Той е богат на киселини и фенолни съединения, етерични масла, стероли, аминокиселини и биоелементи: цинк, мед, желязо, магнезий, манган, калий) – добър е за грижа за проблематична кожа.

Действа успокояващо, противовъзпалително и има противоалергично деяние, както и почиства и успокоява кожата и изравнява цвета й. Изсветлява лунички и обезцветявания. Предотвратява бръчките и усъвършенства еластичността на кожата.

3. Сквалан

Сквалана е липидна съставна част, ефикасна за грижа за всички видове кожа, както и за регенериране на твърда и мазолеста кожа.

Добива се най-вече от захарна тръстика и маслини. Има овлажняващ и предпазен резултат (предпазва кожата от отрицателното влияние на външните фактори), а също по този начин омазнява кожата, без да запушва мастните жлези.

4. Масло от ший

Маслените дървета, от които идва тази съставна част, порастват в централна и западна Африка и това е мястото, където маслото от ший се употребява от епохи. За медицински и разкрасителни цели.

Източник е на витамини А и Е, подхранва и еластична на кожата. Създавайки защитна преграда върху повърхността на кожата, тя работи като натурален филтър.

5. Алое вера

Алое вера, приветствано със своите охлаждащи и овлажняващи свойства, е уважаван растителен дестилат, прочут със способността си да успокоява раздразнената кожа.

реклама

Богато на антиоксиданти и витамини, то оказва помощ за хидратиране на кожата, понижаване на възпалението и поощряване на заздравяването.

6. Зелен чай

Зеленият чай, богат на полифеноли и катехини, предлага изключителни антиоксидантни свойства.

Когато се ползва локално, оказва помощ в битката със свободните радикали, намалявайки признаците на стареене и насърчавайки младежкия загар.

7. Масло от шипка

Извлечено от семена от шипка, маслото от шипка е известно с високата си централизация на незаменими мастни киселини, витамини и антиоксиданти.

Подпомага регенерацията на кожата, понижава белезите, фините линии и покачва цялостния искра на кожата.

8. Женшен

Женшенът, адаптогенна билка, е мощна съставна част в грижата за кожата.

Неговите ревитализиращи свойства подтикват производството на колаген, подобрявайки еластичността и стегнатостта на кожата.

9. Куркума

Със своите противовъзпалителни и антибактериални свойства, куркумата оказва помощ за понижаване на зачервяването на кожата, битката с акнето и избистряне на тена на кожата.

10. Лайка

Лайката има успокояващи свойства, идеални за сензитивна кожа. Успокоява раздразнението, понижава зачервяването и поддържа здрава кожна преграда.

Подмладяващи растителни съставки – Трансформиращи изгоди

Индустрията за хубост към този момент е наводнена с артикули за грижа за кожата, употребяващи силата на тези подмладяващи растителни екстракти.

Почистващи артикули, серуми, овлажнители, маски и тоници са наситени с тези естествени детайли, с цел да обезпечат своите ревитализиращи изгоди.

Когато избирате артикули за грижа за кожата, значимо е да вземете поради вашия вид кожа и проблеми. Препоръчва се тестване на нови артикули, с цел да се подсигурява съгласуемост и успеваемост.

Тези съставки на растителна основа оферират редица трансформиращи изгоди за кожата:

  • Повишават еластичността и стегнатостта на кожата
  • Намалява фините линии и бръчки
  • Борба с хиперпигментацията и неравномерния загар на кожата
  • Възстановете хидратацията и еластичността на кожата
  • Успокоява раздразнената или сензитивна кожа
  • Защита против увреждане на околната среда

Подмладяващи растителни съставки – Обобщение

Възприемането на подмладяващи растителни съставки в грижата за кожата е стъпка към по-естествен и холистичен метод към здравето на кожата.

Силата на естествените растителни екстракти дава обещание лъчезарен, млад и ревитализиран загар.

Независимо дали в обособени съставни елементи или комбинирани във формули, тези средства на растителна основа са трансформиращи, предлагайки пътешестване до здрава, блестяща кожа.

Тяхната поредна приложимост може да докара до забележими усъвършенствания, доказвайки, че природата в действителност държи ключа към подмладяването и съживяването на кожата.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР