Стрелецът от Нова Зеландия Брендън Тарант е бил любознателен човек,

...
Стрелецът от Нова Зеландия Брендън Тарант е бил любознателен човек,
Коментари Харесай

Славчо Велков: Тарант се е вдъхновил от историята ни и е дошъл у нас, за да се надъха

Стрелецът от Нова Зеландия Брендън Тарант е бил ученолюбив човек, тъй като един необразован не написа 73 страници манифест, в който да изяснява претекстовете, които са го подтикнали към такова деяние. Такъв профил на терориста направи в предаването „ Тази неделя” специалистът по сигурността Славчо Велков.

По думите му той се е уведомил за историята ни от книгата на Жорж Кастелан „ История на Балканите XIV-XX”. Акцентът в нея е върху дейностите на Османската империя против страните, които е превзела, и след това нейната религиозна и административна политика, разясни той.
По българските стъпки на белия терорист Тарант наел стая в Плевен на 10-ти ноември
„ Мога да дам три адреса на книжарници в Крайстчърч, където тази книга се продава, преведена на английски”, сподели Славчо Велков.

Той допусна, че Тарант е пристигнал в България, знаейки историята ни и въодушевен от това, което се е случило. От противодействието по време на робството и по-късно водените войни за национално избавление.

„ Дошъл е да ревизира всичко това и да се надъха. Доказателство за това са местата, които е посетил, и които са наситени с български военни паметници”, разяснява още специалистът.
Няма данни стрелецът от Нова Зеландия да е правил терористична активност у нас (ОБЗОР) Днес стана ясно, че упрекнатият за гибелта на 49 души Брентън Тарант е посетил България през 2018 година
Славчо Велков изясни, че терористите, които са вълци единаци и не принадлежат към терористични организации, са извънредно сложни за определяне, защото не споделят с никого и сами готвят актовете си, както и набират средствата за поразяване.

„ Видно от надписите върху оръжието му е, че са правени от човек, който неумело борави с кирилица. Повечето от тях стоят и сега на български военни монументи, които са над 1900 в 1200 обитаеми места единствено в България. На стотица монументи има такива надписи, каквито виждаме по оръжието”, разяснява Славчо Велков.
50 станаха жертвите на нападението в Нова Зеландия Пълните детайлности за починалите към момента не са доказани обществено от управляващите
„ Ако по време на визитата му се пазят записи от камери на публични места, съм съвсем сигурен, че ще го забележим с фотоапарат или телефон към паметниците”, добави той.

По думите му Тарант подражава и се учи от хора като Андеш Брайвик, Мохамед Мерах, братята Куаши и братята Царнаеви. Според Велков той е работил по-скоро самичък под въздействието на исторически и действителни събития в Европа.

„ Той желае да придаде демонстративен темперамент, не е камикадзе като някои други. Дори снима всичко онлайн и го предава в обществените мрежи. Бяга, само че знае, че ще остане жив. Сега той ще бъде най-известният човек в Нова Зеландия”, разяснява специалистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР