Стратегия за детето няма. Това заяви в Сутрешния блок на

...
Стратегия за детето няма. Това заяви в Сутрешния блок на
Коментари Харесай

Бисер Петков: Стратегия за детето няма

Стратегия за детето няма. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия общественият министър Бисер Петков във връзка вчерашната нервност в няколко учебни заведения в Сливен и Ямбол. Там родители всеобщо извеждаха децата си от класните стаи, с цел да не им бъдат отнети от Агенцията за протекция на детето.

Според министъра протичащото се в учебните заведения в Сливен и Ямбол е целенасочена офанзива против системата, която не почива на никакви действителни данни. Петков още веднъж повтори, че Стратегия за детето няма. Такъв план на тактика е бил създаден при започване на годината от работна група към Съвета за протекция на детето. След като е бил на публично разискване и е срещнал опозиция, противоречие и отменяне, този план е спрян и не е пускан за координиране в Министерски съвет. Такъв документ няма и той не може да бъде съображение за всяване на такива страхове, сподели още Петков.

Министърът разяснява, че страната и институциите ще оказват помощ на фамилиите, с цел да могат децата да израснат в фамилна среда. Той съобщи още, че има организации, които популяризират клюки в обществените мрежи въз основа на " Стратегия за детето ", за всяване на суматоха.

Петков съобщи още, че се чака нарастване на всички пенсии с 6,6% от 1 юли следващата година. Освен повече пари за пенсионерите, в проектобюджета за 2020-та са заложени и повече средства за персонален помощник за хората с увреждания.

Вижте целия диалог с министър Бисер Петков във видеото.

 Част от децата от двете сливенски учебни заведения се върнаха в класните стаи Част от децата от двете сливенски учебни заведения се върнаха в класните стаи
Слух, че обществени служащи ще прибират децата на живущите в сливенския квартал "Надежда " предизвика родители да изведат децата си от учебно заведение. Разбра л...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР