Стратегически стъпки и цели за развитието на бъдещата Индустриална зона

...
Стратегически стъпки и цели за развитието на бъдещата Индустриална зона
Коментари Харесай

Зам.-министър Ст. Савов, директорът на БАИ Б. Богданов и кметът Илко Стоянов обсъдиха полезни идеи за бъдещата Индустриална зона в Благоевград

Стратегически стъпки и цели за развиването на бъдещата Индустриална зона в Благоевград разискаха заместник-министърът на нововъведенията и растежа Стефан Савов, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения (БАИ) Богдан Богданов и кметът на Благоевград Илко Стоянов. По време на срещата в Благоевград, кметът показа цялостната си идея за отделяне и разрастване на индустриалната зона, която следва да бъде построена край с. Зелен дол. Заедно разискаха и благоприятни условия за привличане на огромни български и задгранични компании, които да влагат и основат нови работни места в регионалния център. По време на диалога бе подчертано и върху нуждата от учредяване на Обучителен център за подготовка на профилирани фрагменти, като по този метод ще се реализира още по-тясна съгласуваност и съдействие сред университетите в града и бизнеса.

В рамките на срещата бяха обменени хрумвания за потребни практики на национално и международно равнище, а кметът Илко Стоянов презентира и желанията на Община Благоевград за отделяне на Иновационен квартал върху част от терените на някогашните казарми, който ще включва няколко здания с обособени офис пространства, както и места за краткотрайно престояване и за отдих. В срещата присъединяване взе и шефът на дирекция „ Икономическо развиване и ръководство на собствеността “ Гергана Муртова.

„ Абсолютно наясно съм, че самите процеси ще лишават време, само че е извънредно значимо да подготвим плановата подготвеност за тези основни обекти, които неизбежно ще се трансфорат в главен мотор на локалната стопанска система “, акцентира кметът Стоянов.

От своя страна зам.-министър Стефан Савов и изпълнителният шеф на БАИ Богдан Богданов заявиха безспорна подготвеност за подпомагане при привличане и реализиране на стратегическите планове.

В.Борисов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР