Стратегът за глобалния пазар на американската банка JPMorgan Дейвид Лебовиц

...
Стратегът за глобалния пазар на американската банка JPMorgan Дейвид Лебовиц
Коментари Харесай

Анализатор на JPMorgan предупреди, че цената на биткойн може да падне до нула



Стратегът за световния пазар на американската банка JPMorgan Дейвид Лебовиц предизвести вложителите в четвъртък, че рисковата неустойчивост на криптовалути като биткойн може да докара до амортизация на тяхната стойност до нулата.

" Криптовалутите са извънредно нестабилни. Биткойнът е преживявал рискови пристъпи на неустойчивост с течение на времето и в някои случаи са били нужни години, с цел да възстановят тези загуби. Освен това, корелациите сред криптовалути като биткойн и обичайните активи като акции и облигации са извънредно нестабилни, което затруднява прогнозирането дали ще има придвижвания от вид " зиг или заг " по време на интервали на стрес на пазара на акции или облигации ", счита анализаторът Лебовиц.

През предишния месец беше обявено, че водещата американската банка JPMorgan Chase се готви да предложи биткойн фонд на своите по-богати клиенти от това лято.

Междувременно биткойнът нараства през днешната търговия с малко над 2% към 39 600 $, откакто в сряда за малко съумя да нарасне над равнището от 40 000 $ за пръв път в границите на актуалната седмица. Биткойнът поевтиня до 30 066 $ през предходната седмица, което беше най-слабото му равнище от януари насам.

Графика биткойн/долар



Водещата криптовалута продължава да се търгува с към 30% в границите на отминаващия месец май и е с повече от 37% под неговите рекордни равнища от близо 65 000 $, достигнати в средата на април.

Сериозния спад на биткойна през последните седмици беше реалност на фона на опасенията за въздействието на добивите на главната криптовалута върху околната среда,, прочут като " копаене ", както и предвид на подхванатите от страна на Китай репресивни ограничения върху развиващия се бранш на цифровите валути.

Въпреки трагичния спад на биткойна през последните седмици обаче, той все още  бележи напредък от над 40% в границите на 2021 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР