Страстите в парламента отново се нажежиха. Причина за това стана

...
Страстите в парламента отново се нажежиха. Причина за това стана
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП пак се скараха в парламента

Страстите в Народното събрание още веднъж се нажежиха.

Причина за това стана декларация на Българска социалистическа партия. В нея социалистите оповестиха, че след осем години ръководство на ГЕРБ България е на дъното на европейските статистики по приходи и е отпред в листата на най-неравните общества. "Бедността и неравенството са измежду най-големите закани, пред които е изправено обществото ни. Тенденцията е утежняване на индикаторите и увеличение на риска за националната ни сигурност от възходящото обществено разслоение и беднотия. Парадоксално е, само че е и факт, че откогато България членува в Европейския съюз, неравенството се задълбочава и във връзка с разпределянето на приходите в обществото се движим в посока, противоположна на развитите европейски страни. 10% от българите, които можем да назовем „ богати “, печелят повече, в сравнение с половината от българския народ, които няма по какъв начин да назовем по различен метод с изключение на „ небогати “.

На фона на тази нерадостна картина, в сряда, на съвещанието на Министерски съвет със свое решение, прокарано тихомълком, Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила подвигна фрапантно заплатите на всички заместник- министри и на най-доверените висши политически служители - началниците на политическите кабинети и още на неизвестно кои други. Това внезапно и фрапантно облагодетелстване ще докара до това, че те към този момент ще получават месечно по към 3500-3600 лева, или с към 2000 лева повече от колкото сега ", оповестиха социалистите.

Веднага по-късно думата взе депутатът от ръководещото болшинство Станислав Иванов. "Не открих никакъв смисъл в тази декларация. Какво желаете да кажете с нея? Първо от една страна какво прави Министерски съвет - усилва заплатите със 700 млн. лева Това е реалност. 300 млн. лева плащаме за заплати на учителите. Около 600 млн. лева - за просветителната инфраструктура. Около 400 млн. лева се раздават за опазване на здравето. Това също е реалност. Недейте да казвате на черното - бяло. Това е неприемливо. Няма потребност да има такова опълчване “, безапелационен беше Иванов.

"2,5 милиарда лева са от събраната контрабанда, която беше 34% по ваше време, а сега е 7%. Няма потребност да хвърляте тук небивалици, с цел да се пробвате да омаскарите българското държавно управление. Спрете с това опълчване и с тези ваши брътвежи. Нека да гледаме напред, дано да увеличим приходите на хората. Нима се съмнявате, че няма да го създадем. Ще го създадем и ще продължим. Следващата година ще имаме опция за още повече нарастване, за още повече пари, които ще се налеят в инфраструктурата на страната “, приключи той.

Българска социалистическа партия не останаха длъжни и желаеха процедура по метода на водене. "Не може да давате думата на ГЕРБ, с цел да разясняват нашата декларация. Можете да им дадете думата, с цел да прочетат своя декларация, само че е и 10 минути да разясняват нашата. Явно нещата, които казахме, са истина и от истината ви боли ", обърнаха се социалистите към зам.-председателя на Народно събрание Цвета Караянчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР