Страшно е фокусирането на тоталитарната нагласа на обществото в една

...
Страшно е фокусирането на тоталитарната нагласа на обществото в една
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова: Страшно е, че обществото фокусира тоталитарната си нагласа в една фигура

Страшно е фокусирането на тоталитарната настройка на обществото в една фигура – била тя на Тодор Живков, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски или Бойко Борисов. Това сподели в изявление за предаването „ Политически НЕкоректно “ Миролюба Бенатова, проверяващ публицист, водещ на предаването „ Алтернативата “ по TV1, дълготраен кореспондент в bTV  и Нова телевизия, а преди този момент публицист във вестник „ 168 часа “.

Ние сме способни, склонни да имаме вяра, че живеем в страна, в която нещо се дефинира от един човек . Което е единствено по себе си ужасно, тъй като сме го позволили. “

Интересува ме къде изчезна посланието, обвързвано с Пеевски към Борисов в подтекста на тази опорочена власт , съобщи още Миролюба Бенатова.

Относно ролята на публицистиката в основаването на мита за Бойко Борисов – Бенатова акцентира:

„ Вероятно всички имаме грях и като експерти, и като общество. Да,  евентуално той е съумял да заблуди обществото, лъжейки го красиво . “

Ако обратно във времето за по-малък кръг от хора е било ясно, че „ това е една подправена обвивка “, то през днешния ден евентуално доста по-голяма част от обществото си дава сметка, че това, което тази персона приказва, не дава отговор на това, което прави, добави тя.

„ Когато той се появи в Министерство на вътрешните работи като основен секретар, към него имаше интерес, тъй като беше нетипична фигура към този миг. Неговата непрестореност, първоначално изключителна плашливост и нерешителност, опит да назовава нещата с същинските им имена , което тогава звучеше естествено, звучеше откровено, това направи Бойко Борисов мечтан събеседник и харесван от публика “, спомня си Бенатова.

Покрай провеждането на транспарантни избори, което е съществена задача на служебното държавно управление, може би ще бъдат осветени някои феодали по места, защото  изборите са лакмус за локалните зависимости , счита Миролюба Бенатова.

„ На локално равнище се знае всичко, само че нормално управлението дефинира дали се работи по едни хора или не се работи, казано на диалект. “

Не имам вяра, че има толкоз фрапантно разделяне в черно-бяло на положителни и неприятни , акцентира журналистът. Относно промяната на управителни фигури във вътрешното министерство Миролюба Бенатова съобщи, че „ дали е реваншизъм или кардинална смяна – излиза наяве от дейностите, които ще последват. “

Най-потресаващото е, че тези хора считат за обикновено и естествено държавната власт да им слугува “, по този начин Бенатова разяснява огласеното в парламентарната комисия за проверка на досегашното ръководство.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР