Страсбург, 6 октомври 2021 г. - „България затвори четири ядрени

...
Страсбург, 6 октомври 2021 г. - „България затвори четири ядрени
Коментари Харесай

Иво Христов в ЕП: След реакторите искате да закрием и мините? Не!

Страсбург, 6 октомври 2021 г . - „ България затвори четири нуклеарни реактора под натиска на Брюксел. Това бе изискването за присъединението ни към Европейския съюз. Днес Европейската комисия желае от нас да затворим своите въглищни централи. Да го създадем в изискванията на ценова рецесия на енергийния пазар, която едвам стартира. Това е искане, което няма по какъв начин да осъществим, без да обречем хората на беднотия, а бизнеса - на банкрути. "

Това съобщи българският евродепутат Иво Христов по време на пленарното съвещание на Европейския парламент в Страсбург, в границите на което се организира спор на тематика „ Повишаването на цените на силата - решения на европейско ниво: ролята на енергийната успеваемост и силата от възобновими източници и нуждата от справяне с енергийната беднотия ". Христов е член на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика на Екологичен потенциал (ITRE).

„ Днешната рецесия в цените на електрическата енергия е резултат от идеологическия метод в стопанската система. Той закрива нуклеарната енергетика като рискова, зачертава въглищата като замърсители, не харесва газа, тъй като ни прави подвластни, само че не предлага устойчива опция ", сподели още Иво Христов.

По думите му, „ Зелената договорка " търси да компенсира дългите години безгрижие към природата с нереалистични периоди за промяна на обществата и стопанските системи.

В изявлението си българският евродепутат съобщи, че твърдо поддържа концепцията за европейски набор от принадлежности за преодоляване на растежа на цените, без да се нарушават разпоредбите на единния пазар.

„ Като уверен последовател на зеления преход ще кажа, че той ще се случи единствено в случай че е реален, еластичен и обществен. Иначе рискува да се окаже врата към безпътицата и допинг за враговете на демокрацията ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР