Странната процедура, по която местната власт буквално подари русенското летище

...
Странната процедура, по която местната власт буквално подари русенското летище
Коментари Харесай

Концесията на летището в Русе отива на съд

Странната процедура, по която локалната власт безусловно подари русенското летище на частен консорциум, отива на съд. Административният съд в Русе към този момент е образувал дело против решението на общинския съвет да даде безплатно аеропорта в село Щръклево на " Еърпорт Русе " ООД за период от 10 години.

Жалбата до съда е подадена от представители на " Продължаваме промяната " отпред с Рена Стефанова, някогашен народен представител. Те настояват, че утвърдената от общинарите " договорка " е противозаконна. В общи линии възраженията са следните:

Решението на болшинството в общинския съвет е взето преждевременно, по " експресна процедура ". Освен това то заобикаля нормалния метод за даване на стопанисването на обществени стратегически планове като летищата на частни компании - концесиониране. При концесиите частният собственик подписва контракт с ясно написани задължения - включително вложения, финансови индикатори и така нататък, и заплаща концесионни такси.

В случая с летището край Щръклево има единствено " планове " за вложения и обещания, че някой ден тук ще кацат огромни пътнически самолети - ербъси и боинги. Засега аерогарата е кей единствено за дребни самолети, обслужващи битката с градушките.

Заседание по делото още не е планувано, тъй като съдът е дал време на подателите на жалбата да поправят някои недостатъци в настояването си за оповестяване на решението на общинарите за незаконосъобразно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР