Страните от Западните Балкани ще се присъединят към ЕС, но

...
Страните от Западните Балкани ще се присъединят към ЕС, но
Коментари Харесай

Франция предлага "постепенно асоцииране" на Западните Балкани

Страните от Западните Балкани ще се причислят към Европейски Съюз, само че това ще стане по нова формула, в развой, който следва постепенно седем стъпки. Това предлага Франция, а проектът, разказан в 6-страничен отчет, бе публикуван измежду европейските дипломати в края на предходната седмица, заяви " ИЮ Обзървър ".

Идеята за " последователно асоцииране " е в основата на " реформиран метод към развой на присъединение към Европейски Съюз ". Разширяването на Европейски Съюз сега следва формата на договаряния за присъединение със страни кандидатки, които обгръщат 35 обособени области или " глави " от европейското законодателство. След като претендентите се съгласят да създадат нужните промени, с цел да се приведат в сходство, те се одобряват като пълноправни членове и получават достъп до европейски стратегии, като стипендии за просвета, и до десетки милиарди евро годишно в дотации от Европейски Съюз.

Според френското предложение претендентите за участие би трябвало да извършат промени в седем стъпки, като получават достъп до определени стратегии и фондове на Европейски Съюз по пътя, преди да стигнат до " цялостно присъединение ". Седемте стъпки са: господство на закона и съществени права;  обучение и изследвания;  претовареност и обществени въпроси;  финанси; обединен пазар, селско стопанство и риба; външни работи и „ други “. Когато претендентите завършат първа стъпка, те ще получат достъп до Евроюст да вземем за пример. След втората стъпка ще имат достъп до по този начин наречената научна стратегия „ Хоризонт 2020 “ и балканските университети ще могат да вземат участие в схемата за продан на студенти по стратегия „ Еразъм “ и така нататък

Министрите по европейските въпроси на страните членки ще проведат първични диалози по френските хрумвания в Брюксел във вторник. Те ще би трябвало да се съгласят на всички промени с единогласие. Ако то бъде реализирано, Париж упорства Европейска комисия да развие концепциите в правни документи до януари 2020 година, означи Франция.

Френският президент Еманюел Макрон провокира потрес предишния месец, като наложи несъгласие на старта на договарянията за присъединение с Албания и Северна Македония, която извърши даже условието да смени името си, с цел да стартира заветния развой. Ветото провокира безпокойствие, че Франция има намерение да спре разширението на Европейски Съюз в Западните Балкани.

---------------

Като блокира договарянията за участие в Европейски Съюз за Албания и Македония, Еманюел Макрон отвори вратата за Русия към Западните Балкани, предизвести предходната седмица новоизбраната председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР