Страните от Г-7 очакват контранастъплението на украинската армия и се

...
Страните от Г-7 очакват контранастъплението на украинската армия и се
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Неуспешното настъпление на ВСУ ще е черно петно за тях

Страните от Г-7 чакат контранастъплението на украинската войска и се притесняват, че Русия ще употребява „ всевъзможни принадлежности “, с цел да я отблъсне в отговор. На десния бряг на Днепър са съсредоточени обилни украински сили. Но въоръжените сили на Руската федерация също показват, че има какво да отхвърлен възможни офанзиви.

Какво имат поради представителите на Запада, когато приказват за безапелационния отговор на Русия - и по кое време Киев ще стартира да настава?

Чуваме за настъплението на Киев най-малко от предходната есен. Зимното им нахлуване не се случи. Тогава всичко стартира да се свежда до пролетнонастъпление. Втората половина на април стартира - не виждаме контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна.

За какво приказва това ?

За това, че Киев няма задоволително запаси и запаси, с цел да премине в нахлуване в този момент. Съответно няма задоволително воля и увереност да нападат с това, което имат.

Но не се ли пробват да натрупат сил и ?

Виждаме, че трескаво се трансферира нова артилерия, нова бронирана техника. Провежда се образование, най-вероятно за съгласуване - или на звена, които са били незадоволително попълнени. Което допуска, че пролетното нахлуване въпреки всичко ще се организира. И би трябвало да сме подготвени за това.

И по какъв начин могат да се развият събитията по-нататък: ние ще разбием ли въоръжените сили на Украйна ? Т ова провал ли ще бъд е за режима в Украйна ? Ще се реализиран ли задачите на СВО ? Или – отдих и отново ще стартират да събират сили?

Решително проваляне или повратна точка при положение на неуспех на настъплението няма да настъпи. Фронтът няма да се разпадне. Трябва да се разбере, че даже неуспешнонастъпление на врага не значи провалянето му. При това ще бъдат изразходвани не всички, само че обилни средства от техника, муниции и жива мощ. След това остава да преминат в глуха защита. Както в доста връзки направиха през зимата. Но неуспешнонастъпление на ВСУ ще стане тежък знак за тях, черно леке.

Сега украинската войска е в пика си.

Като цяло да. Миналия юни главнокомандващият на ВСУ Залужни написа, че ще могат да победят Русия, когато станат част от НАТО. Е, в този момент са оборудвани с техника и оръжие на НАТО. Те са били обучавани и се учат да водят война по стандартите на НАТО, под управлението на натовски инструктори. Тоест получиха съвсем всичко, което желаеха. И даже все пак Киев не успее да показва съдбоносен триумф с всичко това, Западът ще види, че казусът не е в храната за коне...

А ще успее ли да събере такава формация ?

Трябват най-малко 3-4 месеца. Ще са нужни нови талази на готовност. Но в Украйна ресурсите бързо се изчерпват. Това се вижда от качеството на новите мобилизирани. За тях залозите са доста високи.

Затова ли се бавят?

Избират миг. И не престават да натрупат запаси. Защото схващат: в случай че настъплението не се получи, това ще бъде прекомерно сериозен неуспех.

Тогава какво тъкмо, каква съответна реакция чака Западът от Москва?

Виждаме второто посещаване на президента на Русия в зоната на СВО.

За какво приказва това?

При първото посещаване бяха изслушани всички командири. Взеха се избрани решения, направиха се корекции. Вторият път президентът долетя, с цел да се увери, че плануваното се извършва. Това не пъчене, както Зеленски край Бахмут. Нашето командване и висшето политическо управление са наясно какъв брой сериозна е обстановката и какъв брой високи са залозите. Лично аз съм сигурен, че ще посрещнем почтено украинския удар.

И какво, след неуспеха на контранастъплението, Западът с Киев ще се извърнат ли към дълъг и нужен преговорен развой?

Повтарям: неуспешнотонастъпление не е проваляне. Тежък честен удар, огромни загуби, да. Но врагът по-късно най-вероятно ще остане на позициите, на които е бил преди настъплението. Но топката ще бъде на наша страна. Ако до тогава имаме задоволително запаси, ще можем да предприемем контраофанзива. На отслабен зложелател. И тогава е допустима внезапна смяна на ситуацията на фронта. Но с цел да се случи това, първо би трябвало да издържим този удар. Да изтощим врага. Да пестим своите запаси. И да се възползваме от слабостта на отсрещната страна.

Нашите бойци използваха термобарична бомба ОДАБ -500 ПМ против позициите на ВСУ в Арт ьо мовск. Как това може да промени обстановката на фронта?

Тази бомба съществува от много време. И версия " петстотин ", и версия " хиляда и петстотин ". Пилотите ги назовават " чугуни ", натрупаха се много. Но от края на март 2022 година, заради обстоятелството, че американците, взаимно с НАТО, построиха система за противовъздушна защита в Украйна, която преди този момент бяхме потиснати, ние бяхме лишени от опцията да работим на фронта с такива тежки калибри.

Тоест е имало проблем с доставката на бомби до задачата?

Да. През последните месец и половина-два успяхме да работим с тези „ модифицирани “ бомби, без да навлизаме в украинската зона за Противовъздушна отбрана. Пуска се от височини 30-40 км и се плъзга по-нататък и поразява задачата с висока акуратност. Това слага ВСУ пред огромен проблем.

Какъв ?

Досега работеха, несъмнено, не в оранжерийни условия, а в много комфортни. Силите им се смятаха за предпазени от нашата авиация, с която не можехме да работим в дълбочина. Днес обсегът се е преместил на 50-60 км във вътрешността в украинската защита. И Русия може по-уверено да влияе върху своята огромна авиационна формация, която към момента се употребява извънредно лимитирано. А лимитираното потребление на съществени бомби е обвързвано и с това, че ние също трупаме сили, средства и муниции. За да отговорим съответно.

Все още ли не можем да потиснем у краинската Противовъздушна отбрана, подсилена с помощта на НАТО?

Пробиваме противовъздушната защита, когато нанасяме комбинирани удари в дълбините на територията на съперника против военни цели. Ние използваме както ударни безпилотни летателни апарати вид „ Геран “ с разнообразни модификации, по този начин и крилати ракети от разнообразни видове, които ги следват. Благодарение на тази композиция преодоляваме добре тяхната Противовъздушна отбрана. Но до момента не е имало интервенции за цялостно угнетяване на силите за Противовъздушна отбрана в даден регион. Такъв обезпечен „ прозорец за пробив “.

Може би към момента да следва.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР