Страните от ЕС могат да освободят от облагане с ДДС

...
Страните от ЕС могат да освободят от облагане с ДДС
Коментари Харесай

Европа разрешава по-ниско или нулево ДДС зарадия скъпия ток и газ

Страните от Европейски Съюз могат да освободят от облагане с Данък добавена стойност или да ползват понижена данъчна ставка при продажбата на електрическата енергия, природния газ, въглищата и твърдите горива, употребявани от семействата. Това показват от Европейската комисия в мнение по отношение на ограниченията, които страните членки могат да подхващат, с цел да се оправят с високите цени на тока и газа.

Държавите членки могат да ползват освобождението от Данък добавена стойност или намаляванията на данъчното облагане посредством въвеждане на диференцирани данъчни ставки или посредством възобновяване на цялата или част от платената за Данък добавена стойност сума, продължава Европейската комисия.

Служебното държавно управление на България реши да даде, без значение каква е активността или облагата ѝ

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В началото на есента и в навечерието на зимата 15 % о...

Не по този начин обаче стои въпросът с помощите за семействата. България е страната от Европейски Съюз с максимален дял от популацията, което не може да си разреши да отоплява дома си. У нас 27,5% от хората не могат да си разрешат да живеят в топъл дом, при приблизително 8% от популацията в Европейски Съюз, демонстрират данни на Евростат.

У нас обаче служебното държавно управление реши да помогне единствено на най-бедните. Еднократна помощ от 300 лева ще получат единствено трайно безработни, които нямат съвсем никакви приходи. При състояние, че близо 1,9 млн. души не могат да си разрешат да отопляват жилището си, помощ ще получат единствено към 50 000 души.

А повишаването на газ, дърва и въглища се отразява освен на хората с ниски, а и на тези със междинни приходи.

Европейска комисия показва, че страните могат да вкарат и ограничения за директно подкрепяне на крайни консуматори в състояние на енергийна беднотия, в това число групи, изложени на риск от енергийна беднотия, да вземем за пример посредством даване на ваучери или заплащане на части от сметката за сила.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР