Странен“ астероид мина покрай Земята. Представители на научната общност разказаха

...
Странен“ астероид мина покрай Земята. Представители на научната общност разказаха
Коментари Харесай

Предзнаменование ли е това: Астероид с форма на Витлеемската звезда мина покрай Земята точно на Коледа

„ Странен “ метеорит мина около Земята. Представители на научната общественост описаха за него в резултатите си от наблюдението на космоса, оповестява flashnews.bg.
Точният размер на метеорита не може да бъде избран от астрофизиците. Учените не виждаха в него евентуална заплаха за нашата планета, само че вероятността от конфликт не беше изключена, предава 24СМИ.
На минимално разстояние метеорита мина на 25 декември, в навечерието на католическата Коледа. Според някои християни това събитие не е инцидентно и даже е предсказание.
Формата на обекта прилича изображението на Витлеемската звезда. В Библията тя е предходник на раждането на Исус Христос. Астрономите твърдят, че метеоритът не е нищо повече с изключение на естествен феномен.

От епохи насам появяването на кометите се свързва с наближаването на естествени катаклизми и бедствия, както и разнообразни несгоди, твърди sanovnik.bg. Дълги годините хората са се страхували от тези опашати звезди и дори учените от тези време са били мощно озадачени от кометите – те се появявали от нищото и изчезвали неизвестно къде. Страхът от кометите е бил доста огромен, само че той си има напълно разумно научно пояснение.
Според някои откриватели суматохата от тези небесни феномени се дължи на дълга поредност от злополучни случаи. В далечната 530 година част от Халеевата комета се разпада в атмосферата на земята, образувайки голям прашен облак, който провокирал ненадейно намаляване на температурите.

Последвали страшна суша и апетит, а тези, които оцеляли, починали от така наречен Юстинианова чума.
Халеевата комета минава на всеки 76 години около земята, само че през VI век е била извънредно ярка и прекосяването ѝ било доста зрелищно. Хората в Древността са свързвали прекосяването на кометите единствено с бедствия и смут, само че в наши дни науката към този момент е дала разумно пояснение на тези обекти и причина за суматоха от тях няма. Най-просто казано кометите са формиран от лед, прахуляк и скални частици, и не съставляват никаква заплаха за човечеството.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР