Страхотната миризма на свежи кифлички с канела или цвъртящия бекон

...
Страхотната миризма на свежи кифлички с канела или цвъртящия бекон
Коментари Харесай

Ето какво се случва с тялото ви, когато стоите гладни

Страхотната миризма на свежи кифлички с канела или цвъртящия бекон притегля ли ви в локалното заведение за бързо хранене? Оказва се, че това, което надушва носа ви, има доста общо с това, което стомахът ви споделя. Изследователи от Северозападния университет в Еванстън, Илинойс, споделят, че обонянието ви в действителност е по-силно, когато сте гладни, в сравнение с незабавно след хранене.

По-конкретно, създателите на проучването откриват, че носът на човек става по-малко сензитивен към миризмата на сходни храни, в случай че преди малко е ял тъкмо този артикул. Например, хората са по-малко склонни да пожелаят канела, откакто са я помирисали, в случай че са я яли единствено доскоро. Обратно, даже лек намек за миризма на канела, ще накара някой да отиде да си купи, в случай че към момента не е ял.
 С правилото за 20-те минути ще подобрите ЗДРАВЕТО си за броени дни С правилото за 20-те минути ще подобрите ЗДРАВЕТО си за броени дни
Правилото за 20-те минути се базира на напълно обикновена психическа настройка. Според нея за 20 минути ние може да понесем или напра...

Сканирането на мозъка на група участници, душещи канелени кифлички или пица, откри, че хората са по-малко склонни да възприемат миризми, съобразени с храната, откакто ядат. Констатациите разкриват, че миризмата освен играе роля за това, което ядем - това, което ядем, също играе роля за това, което помирисваме.

Авторите на проучването прибавят, че тази дарба може да помогне на хората да се хранят по-балансирано, тъй като носът им ще търси по-разнообразно меню.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР