Средствата за техниката за образна диагностика в детската болница бяха

...
Средствата за техниката за образна диагностика в детската болница бяха
Коментари Харесай

Д-р Благомир Здравков: Осигурено е финансиране за техника за образна диагностика в детската болница

Средствата за техниката за образна диагностика в детската болница бяха отпуснати още от предходното държавно управление. Бяха стартирани публични поръчки, които чисто софтуерно, няма по какъв начин по най-бързия метод това да се случи, само че новата рентгенова инсталация следва да бъде конфигурирана в болничното заведение - това съобщи в студиото на " Денят стартира " доктор Благомир Здравков - изп. шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев ".

Относно скенера, би следвало тази социална поръчка скоро да завърши, сподели още той и добави:

" Финансирането за техниката за образна диагностика беше обезпечено от предходното държавно управление. Бяха обезпечени средства за един цялостен етаж в болничното заведение, който успяхме да ремонтираме. Предстои и нов ремонт. Ремонтите в работещо лечебно заведение са доста сложна задача, тъй като няма по какъв начин да спрем активността. "

Още при започване на мандата на управлението на болничното заведение, преди повече от 3 години, са били набелязани най-проблемните точки. Постоянно са изпращани сигнали и отчети в Министерството на здравеопазването и за доста от тях не е имало развиване, разясни доктор Здравков.

Според него, детското опазване на здравето постоянно е следвало да бъде надпартиен приоритет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР