Страхотна новина бе оповестена официално от Европейската конфедерация по волейбол

...
Страхотна новина бе оповестена официално от Европейската конфедерация по волейбол
Коментари Харесай

Роден специалист представя България на престижен треньорски семинар

Страхотна вест бе оповестена публично от Европейската конфедерация по волейбол (CEV). Помощник-треньорът в мъжкия тим на ВК Левски София, както и в щаба на мъжкия народен тим на България Никола Димитров ще показва България на влиятелен интернационален семинар за съдействие сред треньорите в Европа и Азия. Проектът, сплотяващ волейбола на двата континента, напредва организационно и през идната 2021 година ще навлезе в главната си част.

Родният представител влезе във финалния лист на участниците в събитията следващата година след довеждане докрай на кръг от изявленията, в които са взели участие голям брой представители на разнообразни страни. Избраните треньори съставляват шест разнообразни района: три зонални асоциации в границите на Европа и CEV (BVA, NEVZA и WEVZA) и три района в Азия и AVC (Изток, Югоизток и Океания).

CEV и AVC ще провеждат едноседмична стратегия за образование през 2021 година за треньорите (една седмица в Европа и втората в Азия).

Това е вторият път, когато план на CEV се финансира от Европейски Съюз след сходен опит с извънредно сполучливия учебен план „ Играйте волейбол, растете с него “.

Новината за присъединяване в влиятелния семинар идва и като самобитен подарък за Никола Димитров, който на днешния 27 ноември чества рожден и навършва 34 години.

„ Моята кандидатура за този план бе издигната от треньорската комисия на БФВолейбол, защото отговарях на всички критерии. Минаха три равнища на изявленията и аз съм измежду 8 утвърдени треньора за този план по подвижност и продан на познания от CEV и AVC. Имаше единствено четири места за страни на европейската конфедерация по волейбол и за благополучие България се класира за едно от тях “, разяснява за Никола Димитров.

„ По план ще прекараме 1 седмица образование през март в Белгия и една седмица през април в Тайланд. След това всички треньори ще имат двугодишен ангажимент да водят семинари на локално и интернационално равнище. Изключително съм благополучен, че от 27 кандидатури, подадени за CEV, аз бях определен за едно от четирите места в този конгрес “, добави още българският треньор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР